Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Idén is megrendezésre kerül a „4x4 Workshop” a Műszaki és Informatikai Karon

  2019. szeptember elején ismét közismert professzorok, jelentős szakemberek és befolyásos kínai vállalatvezetők érkeznek a PTE Műszaki és Informatikai Karára, hogy az előző évekhez hasonlóan a kínai és magyar építész jelöltek diplomamunkáit szemrevételezzék.

A 40 fős küldöttség, melynek tagja, a Pécsi Tudományegyetem díszdoktora, Wang Tie is jelen lesz az eseményen. A rendezvény során a programban résztvevő partnerintézmények hallgatói és oktatói munkáiból a szokásokhoz híven kiállítás nyílik az Egyetem Boszorkány úti aulájában.

2013 óta áll együttműködésben a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának Építész Szakmai Intézete, illetve Breuer Marcell Doktori Iskolája a kínai China University Union-nal, a 15 magas rangú egyetemet és művészeti akadémiáját összefogó szervezettel.

Az együttműködés egyik meghatározó eseménye az úgynevezett „4x4 Workshop”, mely egy építész diplomatervezési program. A hallgatók neves professzorokból és vállalati vezetőkből álló zsűri előtt ismertetik féléves munkájukat.

A leendő építész jelölteknek több szempontból is remek lehetőség az esemény, ugyanis nemzetközi szinten mérhetik össze tudásukat más országok hallgatóival. A zsűri a diplomatervek értékelése mellett hasznos információkkal is ellátja a tanulókat, véleményével segíti őket. Azon hallgatók, akik kivételes munkát készítenek, elismerésképp díjazásban részesülnek. A díjazottak pedig felvételt nyerhetnek a MIK nemzetközi építészmérnök mesterképzésébe, illetve nemzetközi vállalatok ajánlanak különböző munkalehetőségeket számukra.

A China Central Academy of Fine Arts is állandó részvevője a szakmai programnak, mely az országosan kiemelt nyolc művészeti akadémiát és egyetemet tömöríti egy szervezetbe, ahol építészképzés, illetve a határterületeknek számító belsőépítészet, landscape design és környezettervezés képzés folyik. A Tsinghua University több nemzetközi egyetemi rangsorolás szerint első helyen szerepel a kínai egyetemek közt. A kiváló minőségű képzésük és hallgatóik miatt különösen fontos kapcsolatnak számítanak a MIK nemzetközi építészmérnök képzése szempontjából, minőségi hallgatói utánpótlást jelentve a Karnak.

A hallgatói prezentációk időpontja: 2019. szeptember 1.

A kiállítás időpontja: 2019.09.02.-2019.09.06.

Helyszín: PTE MIK Aula

A programban részt vevő egyetemek:

China Central Academy of Fine Arts

Hainan University

Hubei University of Technology

Jilin University of Arts

Quanzhou University of Information Engineering

South China University of Technology

Suzhou University

Tsinghua University

Tianjin Academy of Fine Arts 

QIQIHAR University 

Qingdao University of Technology

Guangxi Arts University

Inner Mongolia University of Science And Technology 

Dalian Art College

Shandong Normal University

University of Pecs

 

A programban részt vevő szervezetek:

China Building Decoration Association

Shangdong Huitong Real Estate Group