Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Cambridge nyelvvizsga


Vizsgaidőpontok és árak


Vizsga fajtájaJelentkezési határidőVizsgaidőpontÁrak
FCE B2 First
2018. május 11.
2018. június 12. (az írásbeli vizsga dátuma)
49.000 Ft
CAE C1 Advanced
2018. május 04.
2018. június 13. (az írásbeli vizsga dátuma)
50.500 Ft
Online regisztráció: https://esolreg.britishcouncil.org/Hungary


Tudnivalók a vizsgákról

Intézményünk a Cambridge English vizsgáit Magyarországon szervező British Council bejelentett vizsgahelye.

A Cambridge English nyelvvizsga-bizonyítványait világszerte számos ország egyetemei, oktatási intézetei és munkaadói elfogadják.

A Cambridge-i Egyetem egynyelvű angol vizsgái valódi nyelvtudást mérnek és sokkal többet nyújtanak, mint pusztán egy nyelvvizsga-bizonyítványt: a vizsgákra való felkészülés segít a vizsgázóknak lépésről-lépésre tanulni és fejleszteni beszéd- és íráskészségüket valamint írott és hallott szövegértésüket. 

A folyamat nem csak a nyelvtanulásról szól, hanem az angol nyelv valódi életben történő használatához szükséges magabiztosság megszerzéséről – illetve ennek bizonyításáról.

Magyarországon a PET, FCE, CAE és CPE vizsgákat az Oktatási Hivatal - Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ (OH-NYAK) egynyelvű, komplex vizsgákként akkreditálta, ezzel igazolva, hogy vizsgáink szakszerűek, megalapozottak és a magyar törvényi előírásoknak megfelelnek. Vizsgázóink tehát sikeres vizsga esetén az angol bizonyítvány mellé az Oktatási Hivatal által kiállított akkreditált nyelvvizsga-bizonyítványt is kapnak a következő szinteken:

  • PET: egynyelvű, komplex, B1 szint
  • FCE: egynyelvű, komplex, B2 szint
  • CAE: egynyelvű, komplex, C1 szint
  • CPE: egynyelvű, komplex, C1 szint

A Cambridge English által kiállított nemzetközi, illetve az Oktatási Hivatal által kiállított akkreditált bizonyítványokról bővebb információkat talál a British Council Vizsgaeredményekről szóló oldalán. 

A nyelvvizsgák akkreditációjával kapcsolatban részletesebben az Oktatási Hivatal NYAK honlapján tájékozódhat.

A vizsgák iránt érdeklődők és leendő vizsgázóink figyelmébe ajánljuk a következő két honlapot:

  • A British Council Cambridge English vizsgákról szóló, folyamatosan frissülő  honlapja  - sok egyéb hasznos információ mellett - leírja a választható vizsgákat, a jelentkezés és a vizsgák menetét és feltételeit, a Vizsgaszabályzatot, valamint az eredményekkel kapcsolatos tudnivalókat is. Itt választhatja ki vizsgájának időpontját és helyszínét, és innen érheti el az online regisztrációs felületet is.
  • A Cambridge English Language Assessment angol nyelvű honlapja minden, a vizsgákkal kapcsolatban felmerülő kérdésére választ ad. Részletes információt kínál a bizonyítványok szintjeiről és nemzetközi elismertségéről, a vizsgák felépítéséről, feladatsorairól és értékeléséről. Rengeteg segítséget nyújt továbbá a felkészüléshez is hanganyaggal és megoldási kulcsokkal illetve példákkal együtt elérhető (papír és számítógép alapú) mintafeladatsorok, valamint vizsgatippek és ingyenesen hozzáférhető tanulási segédanyagok formájában. 

Ha a vizsgákkal vagy az angol nyelvű honlaptartalommal kapcsolatban bármilyen kérdése felmerül, kérjük, keresse Ügyfélszolgálatunkat.