Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

4x4 Workshop záró rendezvény és kiállítás a MIK-en

Hallgatói prezentációk: 2018. augusztus 31. 9:00
Kiállítás megnyitó: 2018. szeptember 3. 10:00

Tovább olvasom
4x4 Workshop záró rendezvény és kiállítás a MIK-en

Matek frissítő tábor 2018.

Időpont: 2018. augusztus 31 – szeptember 2.

Tovább olvasom
Matek frissítő tábor 2018.

Hírek

KORZÓ DRÓNFESZTIVÁL

A Korzó Drónfesztivál napjaink legnépszerűbb technikai játékszereinek fesztiválja. Már 2017-es elindulásakor hagyományteremtő szándékkal jött létre, ahol együtt jelennek meg a repülés, a robotika és a gaming elkötelezettjei.

Teret hajlít a MIK a Bőköz Fesztiválon

Kortárs tömegformálással tervezett modern installáció-termék készül a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának kreatív csapat által fűzfavesszőből az augusztusban megrendezésre kerülő Bőköz Fesztiválon.

Tovább a hírekre Tovább Tovább jel átlátszó háttérrel


Aktuális események

tovább az eseményekre Tovább Tovább jel átlátszó háttérrel

Videók

 • Letették a Modern Campus alapkövét a műszaki karon

  Letették a Modern Campus alapkövét a műszaki karon

 • Nemzetközi településfejlesztési képzési program indult a PTE vezetésével

  Nemzetközi településfejlesztési képzési program indult a PTE vezetésével

 • Dr. Gyergyák János: Amerika városépítészetének új irányvonalai, avagy új recept a "tojásrántottához"

  Dr. Gyergyák János: Amerika városépítészetének új irányvonalai, avagy új recept a "tojásrántottához"

 • I. PTE Dolgozói Sárkányhajó Regatta

  I. PTE Dolgozói Sárkányhajó Regatta

Pécsi Tudományegyetem - Műszaki és Informatikai Kar

Ma a pécsi Műszaki és Informatikai Kar 3000 hallgatójával, több évtizedes tapasztalatával, megújított, kibővített egyetemi campusával hazánk műszaki felsőoktatásának egyik legszínesebb intézménye, a magyar műszaki élet egyik meghatározó központja.

Műszaki És Informatikai Kar épülete

Nyolc alapképzésünk lefedi a műszaki, művészeti és az informatikai tudományterületet, az építészmérnöki, építőmérnöki, gépészmérnöki, környezetmérnöki, villamosmérnöki, informatikai, építőművészeti tudományágakban.

Felsőoktatási szakképzésünk, a televíziós műsorkészítő is keresett képzés.

Hallgatóink 5 mesterképzés közül válogathatnak, elsősorban az építészmérnöki, építőművészeti, építőmérnöki és az informatikai tudományágakban.

2014 szeptemberétől osztatlan építészmérnök, valamint a doktori iskola PhD és DLA, 2015 szeptemberétől mérnökinformatikus BSc és MSc, Építőmérnök BSc, Szerkezet-építőmérnök MSc angol nyelvű képzésben is részt vehetnek hallgatóink.

2015 szeptemberétől az Építészmérnök, Építőmérnök, Gépészmérnök, Villamosmérnök, Mérnökinformatikus, Környezetmérnök BSc szakokon, gyakorlatorientált, ipari cégek, vállalatok részvételével zajló, más néven duális képzési formát is indítunk.

Diplomásoknak 13 szakmérnök-/szakember-képzést ajánlunk szakirányú továbbképzési céllal.

Oktatóink száma 135 fő, 82 fő PhD és DLA fokozattal rendelkezik, 29 százalék habilitált. Három oktatónk az MTA doktora, három művészeti díjas oktató, három Magyar Művészeti Akadémia, egy Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tag, 13 fő tudományos kandidátus és három főállású kutatónk van. Oktatóink több mint fele 50 év alatti.

Infrastrukturális és informatikai háttér 2007–2008-ban megvalósult a kar Boszorkány úti oktatási, kutatási ingatlanegyüttesének felújítása 3,5 milliárd forint összegben, húszezer négyzetméteres alapterületen.

A campus részeként megújult a 800 fős kollégium épülete, kétágyas, fürdőszobás szobákkal.

A közel húszezer négyzetméteres, oktatási célú épület teljes körű rekonstrukciója során légkondicionált tantermeket alakítottak ki, melyek a kor kívánalmainak megfelelő multimédiás eszközökkel is felszereltek. Az oktatási épületeinkhez kapcsolódó laboratóriumok a legkorszerűbb technológiákat bemutató eszközökkel, műszerekkel vannak ellátva.