Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Rajz intenzív felkészítő program - a rajz alkalmassági illetve gyakorlati vizsgá(k)ra

A rajz tábor időpontja: 2019. május 24.-26.

A program közvetlenül megelőzi a vizsgák tényleges időpontját, és lehetőséget teremt arra, hogy a felkészülés hajrájában még segítséget, útmutatást kapjanak a résztvevők. Ezért a részvétel mindenképpen ajánlott a felvételit komolyan gondolók számára. A három nap alatt intenzív felkészítés zajlik, mely az alkalmassági- és gyakorlati vizsga követelményeivel megegyező feladatok kiscsoportos kidolgozásából és begyakoroltatásából tevődik össze.


A jól strukturált óra és napirend lehetővé teszi, hogy szaktanári irányítás mellett - rövid idő alatt a lehető legtöbb ismeretet lehessen elsajátítani. A program szakmai vezetője az idei évben is dr. Németh Pál a Tervezési és Építészeti Ismeretek Tanszék egyetemi docense.


Az utóbbi öt évben a rajz előkészítő tavaszi intenzív tábor a legnagyobb sikerű és leghatékonyabb egyetemi felkészítő programnak bizonyult, átlagosan mintegy 120 hallgató vett részt, a felvételi vizsgát sikeresen teljesítők több mint 70 %-a részt vett a programon!

 A tanfolyam lehetőséget biztosít egymás megismerésére, az órák kötetlen hangulatúak. Azok számára, akik középiskolai oktatásban vesznek részt, a pénteki hiányzásról igazolást fogunk kiállítani.


A program az alábbi szak(ok)ra jelentkezők számára kerül meghirdetésre: építész, építészmérnök, építőművész, ipari termék és formatervező.


A foglalkozások kis létszámú csoportokban történnek, melyek beosztása annak megfelelően történik, hogy a résztvevő milyen szakra jelentkezett.


Az előkészítő díja: 16.000,- Ft, mely az előzetes regisztrációt követően a helyszínen fizetendő. Szállást középiskolai kollégiumokban kedvezményes áron (2.000,- Ft/éj) biztosítunk a résztvevőknek, olcsó étkezési lehetőség (menüs étkeztetés) is elérhető lesz. Azoknak, akik nem igényelnek szállást és meg tudják oldani a bejárást, csak a tanfolyam díját (16.000,- Ft) kell befizetni, szállást részükre nem biztosítunk.


A Kar belső alkalmassági vizsgaszabályzata szerint mód van arra, hogy az intenzív előkészítőn való teljesítés alapján felmentést kapjon a jelölt az alkalmassági vizsga alól. Ehhez minden foglalkozáson részt kell venni, és a végén az itt készített munkákat be kell mutatni a bizottságnak. Amennyiben a bemutatott munkák megfelelő színvonalúak, a bizottság felmentheti a jelentkezőt az alkalmassági vizsga alól.

A jelentkezés módja:

A jelentkezésekre május 23-ig van lehetőség, ez idő alatt lehet regisztrálni a tavaszitabor@gmail.com e-mail címen. További információ kérhető a 30/9691-421-es telefonszámon (16 óra után).


Mivel rendkívül nagy a tábor iránti érdeklődés, a részvételt a felvételi keretszámoknak megfelelően határoztuk meg. Kérjük a határidő pontos betartását, a részvételt csak ebben az esetben tudjuk garantálni. A regisztráció jelentkezési sorrendben történik.

A regisztráció során az alábbi adatokat kell megadni (e-mailben elküldeni):

  1.  Név

  2.  Telefonos elérhetőség

  3.  Milyen szak(ok)ra adta be jelentkezését (ez alapján dől el, mely rajzi programban vesz részt)

  4.  Szállásigénylés


A program május 24-én (péntek) 11.00 órakor kezdődik el és május 26-án (vasárnap) 15.00 órakor zárul, a délután folyamán történik a hazautazás.

 

Akiknek az iskolai távollétről igazolás szükséges azok majd a helyszínen kérhetnek.

 

Amit kell hozni:

 

Építőművész:

 

  • A2 papír (8 db), A3 akvarell papír 2db. és tábla A2
  • ceruzák HB-6B
  • monopol, azaz gyúrható radír és hagyományos radír
  • akvarell vagy tempera, ecsetek, ragasztószalag
  • (Korábbi munkák a felvételi mappa összeállításához)

 

Építész, Építészmérnök Bsc,Ipari formatervező

 

  • A2 papír (10 db) és tábla A2 
  • ceruzák HB-6B
  • monopol, azaz gyúrható radír és hagyományos radír

 

Akinek korábbi munkái vannak,hozza el: a tábor során tanácsokat kap ezek továbbfejlesztésére.


Aki nagyon távoli helyről érkezik, annak szálláslehetőséget biztosítunk május 23-án (csütörtök) is, de ezt jelezni szükséges. Aki meg tudja oldani, hogy május 24-én (péntek) 11.00 óráig beérkezik a megadott helyszínre, annak csak két napra kell szállást kérnie. (Tényleg csak az kérjen szállást csütörtökre, aki nem tud beérni péntek 11.00 óráig!)