Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

MIK PARTNERS' Szakmai Nap 2019

2019. október 17-18. A MIK PARTNERS Szakmai Nap 2019 célja a PTE Műszaki és Informatikai Kar és kiterjedt Partnerhálózatnak együttműködéséből származó eredmények bemutatása úgy az oktatás, mint a kutatás-fejlesztés és az ipari innovációs tudástranszfer területén.

A 2018-as nagysikerű rendezvényt követően (66 szakmai előadás, több mint 400 mérnöklátogató, közel 1600 hallgatói látogató) idén is folytatódik a szakmai előadássorozat.

A program a PTE Műszaki és Informatikai Karának és Szakmai Partnerhálózatának kapcsolati erősítésén túl, elősegíti a hálózatban résztvevők egymás közötti innovatív együttműködési rendszerét, egyetemi közegbe szervezi a szakemberképzés kihívásait, pályázati aktivitását és kihangsúlyozza a hallgatóink gyakorlatorientált képzésének fontosságát a munkaerőpiacon! Hallgatóinknak lehetőséget biztosít a Partnerek tevékenységének megismerésére.

A MIK PARTNERS Szakmai Nap 2019 egy időben és egy helyen ötvözi a különböző mérnök szakmai területek innovációs tudáskompetenciáit, a gyakorlatorientált felsőoktatás kutatási eredményeit és a mérnökséget képviselő Kamarai szervezetek (BMMK, PBKIK, DDÉK) érdekképviseleti fórumát.

A programhoz társul a Baranya Megyei Mérnök Kamara – Mérnök Nap 2019 rendezvénye, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara – „A JELEN A JÖVŐD” Díjátadója, a Dél-Dunántúli Építész Kamara – Építész továbbképzése, valamint az UIC - Masonry Arch Bridges Workshop programja.

Célunk a magas színvonalú és kiterjedt partnerhálózat továbbfejlesztése a mérnöki diszciplínák K+F tevékenységeinek országos és nemzetközi szintű képviselete, úgy az oktatás, mint a kutatás és a céges együttműködések területén.

Az idei program témája:
ENERGIAHATÉKONYSÁG – TUDATOS IPAR és KÖRNYEZETFEJLESZTÉS A mérnöki tudás kihívásai

Legyen részese Ön is programunknak!

A programra az alábbi linken jelentkezhet!

A program az alábbi linken érhető el.

dr. Medvegy Gabriella
dékán - PTE MIK