Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Oklevél nyelvvizsga nélkül

A Pécsi Tudományegyetem tájékoztatója a nyelvvizsga hiányában át nem vett oklevelek ügyintézéséről.
Azok a volt hallgatók, akik emlékeznek a Tanulmányi Rendszerbe való belépéshez szükséges kódjukra és jelszavukra, a Neptunon indítható kérvényt szíveskedjenek kitölteni.
A Kormány Gazdaságvédelmi Akciótervének munkahelyteremtési programja részeként (a 101/2020. kormányrendelet szerint) mindenki, aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett (vagy tesz), mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól. Érthető módon óriási érdeklődés mutatkozott azon volt hallgatóink körében, akik csak nyelvvizsga hiányában nem jutottak hozzá okleveleikhez. Érthető az is, hogy sokan minél hamarabb szeretnék kézhez kapni a diplomáikat.

Ugyanakkor kevesen vannak tisztában azzal, hogy a PTE MIK-en bent rekedt diplomák száma megközelíti az 1000-et, és egy ilyen volumenű munka elvégzéséhez hosszabb időre van szükség. A Tanulmányi Osztály dolgozóinak létszáma nem lett nagyobb, a kollégáknak továbbra is el kell látniuk aktuális feladataikat, így odaadó igyekezetük mellett sem tudják egyszerre az összes oklevelet előkészíteni.

Fontos hír, hogy nem csupán oklevelek készülnek, de a hozzájuk tartozó több oldalas oklevélmellékletek, valamint az oklevelek angol nyelvű fordításai is.

Ezért kérjük az Önök türelmét.

A PTE megkezdte a szükséges nyomtatványok beszerzését, így amint azok megérkeznek, és az adategyeztetés sikeresen lezárul, haladéktalanul kiállítjuk és postázzuk az oklevelet. Az oklevél elkészültéről és a postázásról értesítést küldünk az Ön által megadott, jóváhagyott email címre.

Kérjük, hogy amennyiben sikeresen záróvizsgázott a Pécsi Tudományegyetem (PTE) valamely szakán, de nyelvvizsga hiányában nem kapta meg oklevelét, kezdje meg az adategyeztetést, az alábbi módokon.

Az adategyeztetéshez szüksége lesz a személyi igazolványának, lakcímkártyájának, érettségi bizonyítványának/vagy alapképzéses oklevelének, záróvizsga jegyzőkönyvének, szakirányú továbbképzés esetén bemeneti oklevelének fényképére vagy szkennelt képére.

A PTE volt és jelenlegi hallgatói számára két lehetőség áll rendelkezésre:

  1. Amennyiben ismeri a NEPTUN Tanulmányi Rendszerhez a belépési adatait (EHA, vagy Neptun kód és Jelszó), akkor az neptun.pte.hu oldalon a hallgatói webre belépve a kérvények menüponton kezdeményezheti az adategyeztetést. 
    Belépési segédlet link: https://neptun.pte.hu/hu/segedlet/adategyeztetesi_kerelem_elerese
  2. Amennyiben nem emlékszik a belépési adataira, akkor az alábbi linket használja: 
    https://neptun-web1.tr.pte.hu/UniPoll/Survey.aspx?surveyid=256663346&lng=hu-HU

A járványügyi helyzet végéig postai úton küldjük meg az okleveleket. Amennyiben a veszélyhelyzet utáni időszakban személyesen szeretné átvenni oklevelét, kérjük, az adategyeztető űrlapon jelezze.

Az Oktatási Hivatallal és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen azon dolgozunk, hogy az oklevelek kiállítása minél gördülékenyebben megvalósuljon.

Kérdés esetén kérjük, forduljon a Tanulmányi Csoport kollégáihoz.

Tisztelettel:

Kukai Annamária
tanulmányi csoportvezető