Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

PTE Innovációs Díj 2018

A Pécsi Tudományegyetem egyik fő célkitűzése a „vállalkozó egyetemi” szemlélet és működés kialakítása. Ennek keretében célunk az Egyetem azon kutatóinak, PhD hallgatóinak és hallgatóinak támogatása, akik olyan innovatív megoldásokon, kutatási projekteken dolgoznak, amelyek rendelkeznek akkora üzleti értékpotenciállal, amellyel a PTE eredményesen tud megjelenni a hazai vagy akár a világpiacon.

Továbbá célunk olyan üzletileg hasznosítható kutatási projektek beazonosítása, amelyekkel a Pécsi Tudományegyetem hozzájárulhat közvetlen környezete, Pécs és a Dél-dunántúli Régió gazdasági, társadalmi fejlődéséhez.

Pályázók köre
 1. Oktatók, kutatók: A Pécsi Tudományegyetem főállású közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkező oktatói / kutatói vagy e személyekből álló kutatói közösségek.
 2. PhD hallgatók: A Pécsi Tudományegyetem doktorandusz hallgatói, doktorjelöltjei, doktori iskolák multidiszciplináris kutatócsoportjai.
 3. TDK-zó hallgatók: A Pécsi Tudományegyetem azon alap-, mester- és osztatlan képzésben résztvevő hallgatói, akik a kari Tudományos Diákköri Konferenciára dolgozatot készítettek és a témavezetőjük alkalmasnak találta a munkát jelen pályázatunkra.
Elnyerhető díjak
 1. A legígéretesebb kutatómunkáért – Innovációs Díj
  I. helyezett: bruttó 250 000 Ft
  II. helyezett: bruttó 200 000 Ft
  III. helyezett: 
  bruttó 150 000 Ft
 2. A legígéretesebb PhD-munkáért – Innovációs Díj
  I. helyezett: bruttó 200 000 Ft
  II. helyezett: bruttó 150 000 Ft
  III. helyezett: bruttó 100 000 Ft
 3. A legígéretesebb TDK-munkáért – Innovációs Díj
  I. helyezett: bruttó 150 000 Ft
  II. helyezett: bruttó 100 000 Ft
  III. helyezett: bruttó 50 000 Ft
Benyújtási határidő:

2018. ÁPRILIS 24. 

Kapcsolódó tartalmak