Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

XI. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny 2018

Az egri Aventics Hungary Kft. tizenegyedik alkalommal hirdet versenyt felsőoktatási intézmények hallgatóinak, pneumatikus hajtással rendelkező járművek tervezésére és kivitelezésére.

Az elkészített „járművek” több versenyszámban mérik össze teljesítményüket: a megtett legnagyobb távolság, az ügyességi és a gyorsulási kategóriákban. A legfontosabb értékelési szempont a megoldás műszaki eredetisége és a kivitelezés technikai színvonala.

A versenyre egyetemi és főiskolai oktatási intézmények maximum 12 fős csapatai nevezhetnek (intézményenként és kategóriánként legfeljebb 3 csapat). A verseny napján az egyes versenyszámokban az egyetemi csapatokat 4 fős „versenyzői team”-ek képviselik. A részleteket a Versenyszabályzat 4. pontja tartalmazza.

A versenyt két kategóriában hirdetjük meg:

  • Normál kategória: A nevezéskor valamennyi csapattagnak, a verseny napján pedig a benevezett csapattagok minimum 75%-nak hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie.
  • Senior kategória: Azok a végzett hallgatók nevezhetnek, akik az előző évi versenyek valamelyikén részt vettek, és egykori alma materük biztosítja részükre a korábbi kész járművet. Ehhez a pneumobilhoz újabb elemeket nem biztosítunk, egyebekben pedig a 2018. évi versenykiírásnak kell megfelelniük.

A nevezésnek tartalmaznia kell a felelős csapatvezető (műszaki felkészítő tanár) adatait, aki az adott intézmény oktatója és hivatalos képviselője, valamint a csapat kapcsolattartójának elérhetőségét (A kapcsolattartó lehet csapattag hallgató is.).

A verseny keretében az AVENTICS legmodernebb ipari elvárásoknak is megfelelő pneumatika elemeinek biztosítása mellett cégünk folyamatosan törekszik arra, hogy a pneumatika legfejlettebb vezérléstechnikai megoldásai is elérhetőek legyenek az induló csapatok számára. A Bosch Rexroth Kft. programozható vezérléstechnikai és telemetriai eszközei mellett ez évtől a National Instruments vezérléstechnikai megoldásainak használatára is lehetősége nyílik a csapatoknak. A részleteket a Versenyszabályzat 5.8 pontja tartalmazza.

A versenyre szóló jelentkezést a www.pneureg.hu honlapon kell benyújtani 2017.10.31-ig.

A versenyről bővebb információ a www.pneumobil.hu honlapon érhető el, magyar és angol nyelven.

A rendező vállalat a versenyen részt vett hallgatóknak „Pneumobil Bizonyítvány”-t adományoz, amelyben elismeri a versenyre való felkészülés során szerzett szakmai és személyes képességeiket.

A versenyen egy csapat járműve elnyeri az „Aventics Legjobb Pneumobilja 2018” címet.

Az „Aventics Legjobb Pneumobilja 2018” csapat, valamint a verseny Normál kategóriájában valamennyi futam első három helyezettje és a Senior kategória összetett győztese díjazásban részesül.

A verseny időpontja: 2018. május 10-11-12. (csütörtök-szombat)

A verseny helyszíne: Eger, Érsekkert.

A szervező bizottság címe:
Aventics Hungary Kft.
3300 Eger, Bánki Donát u. 3.
E-mail: pneumobil@aventics.com
Web: www.pneumobil.hu