Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Rajz intenzív felkészítő

A program közvetlenül megelőzi a vizsgák tényleges időpontját, és lehetőséget teremt arra, hogy a felkészülés hajrájában még segítséget, útmutatást kapjanak a résztvevők. Ezért a részvétel mindenképpen ajánlott a felvételit komolyan gondolók számára. A két nap alatt intenzív felkészítés zajlik, mely az alkalmassági- és gyakorlati vizsga követelményeivel megegyező feladatok kiscsoportos kidolgozásából és begyakoroltatásából tevődik össze.


Az idei kurzus linkje: https://mik.pte.hu/hirek/rajz-felveteli--alkalmassagi-vizsga-elokeszito-tanfolyam-1


A jól strukturált óra és napirend lehetővé teszi, hogy szaktanári irányítás mellett - rövid idő alatt a lehető legtöbb ismeretet lehessen elsajátítani. A program szakmai vezetője az idei évben is dr. Németh Pál a Tervezési és Építészeti Ismeretek Tanszék egyetemi docense.

Az utóbbi öt évben a rajz előkészítő tavaszi intenzív tábor a legnagyobb sikerű és leghatékonyabb egyetemi felkészítő programnak bizonyult, átlagosan mintegy 90 hallgató vett részt, a felvételi vizsgát sikeresen teljesítők több mint 70 %-a részt vett a programon!

A tanfolyam lehetőséget biztosít egymás megismerésére, az órák kötetlen hangulatúak. Azok számára, akik középiskolai oktatásban vesznek részt, a pénteki hiányzásról igazolást fogunk kiállítani.

A program az alábbi szak(ok)ra jelentkezők számára kerül meghirdetésre: építész, építészmérnök, építőművész, ipari termék és formatervező.

A foglalkozások kis létszámú csoportokban történnek, melyek beosztása annak megfelelően történik, hogy a résztvevő milyen szakra jelentkezett.

Ami jelentős változás az idei évben: a JELENLÉTI OKTATÁS mellett ONLINE formában is tartjuk a felkészítőt, mely a Microsoft Teams felületen lesz elérhető. Ez lehetővé teszi a csoportmunkát, az intenzív nyomonkövetést és mentorálást a tanárok részéről. A felület egyszerűen használható, erről minden jelentkezőnek küldünk tájékoztatót és segédanyagokat egyaránt.

Az előkészítő díja: 18.000,- Ft, mely az előzetes regisztrációt követően átutalással fizetendő.

A Kar belső alkalmassági vizsgaszabályzata szerint mód van arra, hogy az intenzív előkészítőn való teljesítés alapján felmentést kapjon a jelölt az alkalmassági vizsga alól. Ehhez minden foglalkozáson részt kell venni, és a végén az itt készített munkákat be kell mutatni a bizottságnak. Amennyiben a bemutatott munkák megfelelő színvonalúak, a bizottság felmentheti a jelentkezőt az alkalmassági vizsga alól.

További információ kérhető a 30/9691-421-es telefonszámon (16 óra után).

Mivel rendkívül nagy a tábor iránti érdeklődés, a részvételt a felvételi keretszámoknak megfelelően határoztuk meg. Kérjük a határidő pontos betartását, a részvételt csak ebben az esetben tudjuk garantálni. A regisztráció jelentkezési sorrendben történik.

JELENLÉTI TANFOLYAM

A jelenléti tanfolyam a felvételi, alkalmassági vizsgák helyszínein zajlanak, az A007, A008, C012 –es termekben, a jelentkezések szerinti csoportbontásban a PTE-MIK Campusán (Pécs, Boszorkány utca 2.).

A jelenléti tanfolyam létszámkorlátja 95-fő, a jelenléti tanfolyamon való részvétel lehetősége a jelentkezések időrendi sorrendje szerint kerül kiosztásra.

ONLINE TANFOLYAM is indul

A jelentkezések után minden információt megadunk a TEAMS csoportokhoz való csatlakozás módjáról.


Amit kellhet:

Építőművész:

A2 papír (8 db), A3 akvarell papír 2db. és tábla A2

ceruzák HB-6B

monopol, azaz gyúrható radír és hagyományos radír

akvarell vagy tempera, ecsetek, ragasztószalag

(Korábbi munkák a felvételi mappa összeállításához)


Építész, Építészmérnök Bsc,Ipari formatervező:

A2 papír (10 db) és tábla A2

ceruzák HB-6B

monopol, azaz gyúrható radír és hagyományos radír


Az idei kurzus linkje: https://mik.pte.hu/hirek/rajz-felveteli--alkalmassagi-vizsga-elokeszito-tanfolyam-1