Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

SZINAPSZIS Hallgatómentor Ösztöndíj

Tisztelt Hallgatók!

 

Megjelent a SZINAPSZIS Hallgatómentor Ösztöndíj 2021/2022. tanévi pályázati kiírása!

 

A SZINAPSZIS Hallgatómentor Programban részt vevő hallgatók középiskolás diákok mentorálását vállalják. Egy hallgatómentor maximum két diák mentorálását vállalhatja.

Hallgatómentornak csak az jelentkezhet, aki a Pécsi Tudományegyetem valamelyik szakkollégiumának tagja.

 

A pályázatot a hallgatómentor és a középiskolás diák párosa nyújthatja be, a szakkollégium vezetőjének jóváhagyásával együtt.

 

Az ösztöndíj egy-egy félévre (5-5 hónapra) szól. Mindkét félév végén a szakmai beszámoló benyújtása feltétele az ösztöndíj kifizetésének.

 

Az ösztöndíj havi összege 20.000,- Ft/hó, az ösztöndíj kifizetése félévenként egy összegben történik.

 

A pályázatok beérkezési határideje: 2021. október 18.

 

A pályázatokat (kitöltés, nyomtatás és aláírás után) kizárólag elektronikusan, szerkeszthető és PDF formátumban is be kell küldeni a barna.adrianna@pte.hu e-mail címre.

 

A pályázattal és a benyújtandó dokumentumok körével kapcsolatban a következő linken találhatók részletes információk:

 

https://tehetseg.pte.hu/tartalom/palyazati_kiiras_szinapszis_hallgatomentor_osztondij_elnyeresere_20212022_es_tanevre

Kapcsolódó tartalmak

 • Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) pályázati kiírás a 2023/2024-es tanévre
  2023-05-19

  A program 2023. évben meghirdetésre kerülő ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, doktorvárományosok, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak.

  Pályázati beadási határidő: 2023.06.15. 23:59

  Bővebb tartalom

  Elolvasom
 • Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése pályázatot hirdet a Pécs város tanulói és hallgatói díjainak elnyerésére
  2023-04-26

  Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése pályázatot hirdet a Pécs város tanulói és hallgatói díjainak elnyerésére azon középfokú közoktatási vagy felsőfokú oktatási intézmények tanulói és hallgatói részére, akik Pécs városában legalább 5 hónapja állandó bejelentett lakóhellyel rendelkeznek, és a pályázat benyújtásának időpontjában valamely Pécs közigazgatási területén működő állami vagy nem állami fenntartású oktatási intézményben aktív, nappali tagozatos tanulmányokat folytatnak. 

  Elolvasom
 • TCS Hungary - Nyári szakmai gyakorlat
  2023-04-20

  TCS Hungary nyári szakmai gyakorlatot hirdet új ággal bővülve.

  Elolvasom
 • Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára
  2023-04-17

  Április 12-én elindult a jelentkezés a Diplomataképző Program negyedik évfolyamára. A program széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban akarnak dolgozni, valamint a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket szeretnék képviselni a világban

  Elolvasom
 • Pályázati kiírás az „Év információvédelmi dolgozata - 2023” cím elnyerésére
  2023-04-05

  Napjainkban akár az üzleti, akár a magánélet tekintetében kulcsfontosságú kérdés az információ- és adatvédelem. Ennek számtalan megközelítésmódja van, amely közül nemzetközileg elterjedt módszer az ISO 27000-es szabványcsaládra, az ISO/IEC 27001 szabványra épülő információvédelmi irányítási rendszer. A pályázat célja, hogy népszerűsítsük az egyre elterjedő nemzetközi gyakorlatot, és támogassuk az információ- és adatvédelem kultúrájának kialakítását azoknak a diploma,- és szakdolgozatoknak, valamint tanulmányoknak díjazásával, amelyek alkotói a tématerületükön kiemelkedőt alkottak.

  Elolvasom