Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

TELC nyelvvizsga

A TELC 18 európai országban és Kínában van jelen és több mint 3000 vizsgahelyen végez nyelvvizsgáztatási tevékenységet. A vizsgák között általános és szaknyelvi vizsga egyaránt van. A TELC nyelvvizsga Európa számos országában komoly esélynövelő a tanulmányok során vagy a munkaerőpiacon való elhelyezkedéskor.

Vizsgák részletes leírása és mintafeladatsorok

Vizsgázóbarát változás a TELC nyelvvizsgákon!


A bizonyítvány megszerzéséhez a vizsgázónak minden egyes nyelvi készségben külön-külön el kell érnie a 40%-os teljesítményi minimumot.


Angol és német nyelvből tehet vizsgahelyünkön államilag elismert alapfokú (B1), középfokú (B2) és felsőfokú (C1) nyelvvizsgát. A TELC teljes vizsgakészlete a nemzetközi honlapon ( www.telc.net ) tekinthető meg.

A TELC nyelvvizsgái egynyelvűek – fordítást nem tartalmaznak – kommunikatív nyelvvizsgák.

A TELC nyelvvizsgákon nem használható szótár. A vizsga során kék vagy fekete golyóstollat, grafitceruzát és radírt lehet használni! Az írásbeli vizsgán a vizsgázók válaszlapját számítógép (szkenner) javítja, a válaszokat nem kell leírni, csak lehetőségek (pl. a) – d)) közül választani.

Vizsgaidőpontok

Vizsgadíjak

Vizsgahelyek

Vizsgaszabályzat


Vizsgára való jelentkezés: online itt , személyesen vagy postai úton (7624 Pécs, Boszorkány u. 2. B. épület 032.). Személyes jelentkezésre a Nyelvvizsgacentrumban van mód,ügyfélszolgálati időben.

A TELC Nyelvvizsgahelyeken letett sikeres vizsgáról/részvizsgáról a vizsgázó államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt és nemzetközi nyelvvizsga-bizonyítványt kap. A vizsgán a vizsga szintjének megfelelő szintű bizonyítvány szerezhető (tehát egy középfokú vizsgán csak középfokú bizonyítványt kap).

  • sikeres komplex vizsga esetén: komplex államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt és nemzetközi bizonyítványt kap
  • sikeres részvizsga esetén (szóbeli vagy írásbeli rész) államilag elismert részbizonyítványt és nemzetközi eredménylapot kapÜgyfélfogadás

hétfő, szerda: 12:00-17:00
kedd, csütörtök, péntek: 08:00-11:30

7624 Pécs, Boszorkány u. 2. földszint B032.
Tel.: 72/503-614; 06 30 5793474
e-mail: nyelvvizsgacentrum@mik.pte.hu

facebook:PTE MIK Műszaki Szaknyelvi Központ