Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Részvételi felhívás PTE hallgatók számára

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara szervezésében kerül megrendezésre a „Zero Waste” – „Hulladékból értéket” – hulladékgazdálkodási hallgatói workshop – 2018. november 5-7. között.

A Workshop célja a Települési szilárdhulladék (TSZH), mint másodlagos nyersanyagforrás tematikáján belül az ágazat jelenlegi helyzetének és kihívásainak megismerésével egyes aktuális szakmai kérdések körül járása, megoldási javaslatok kidolgozása.

Kiknek szól?

A téma iránt érdeklődő PTE hallgatóknak, különösen környezetmérnök, ipari termék- és formatervező mérnök, gépészmérnök, építőmérnök, építészmérnök, közgazdász (marketing), jogász hallgatók részvételére számítunk.

Miért érdemes részt venni?
 • Megismerhetővé válik az ágazatban folyó szakmai munka, azok a kihívások, melyek egy város működése és fejlesztése során jelentkeznek;
 • Meg lehet ismerni a hulladékgazdálkodás területén dolgozó pécsi szolgáltatók innovatív törekvéseit és technológiáit;
 • Szakmai prezentáció készül az eredményekről;
 • Gyakorlati szakemberekkel lehet megismerkedni;
 • Valódi szakmai kihívások megoldásához lehet hozzájárulni: 
  • Hogyan tervezzünk meg egy hulladékmegelőzési és településtisztasági kampányt a lakosság számára; 
  • Hogyan tervezzük meg a konyhai biohulladék szelektív gyűjtésének logisztikáját és marketingjét; 
  • Hogyan tervezzük meg a műanyag csomagolóanyag/üveg hulladék szelektív gyűjtése megduplázásához szükséges logisztikai lépéseket és kapcsolódó marketinget Pécs város területén.
Mi vár Rád Workshop során?

1. nap: Látogatás a Biokom Nonprofit Kft kökényi telephelyén, ahol megismerheted  a Regionális Hulladékkezelő Központ működését (kézi válogatómű, mechanikai-biológiai kezelő üzem, komposztáló, hulladéklerakó). 

2. nap: Tematikus projektmunka a PTE Műszaki és Informatikai Karán. Itt moderátorok és szakmai háttértámogatás segíti a munkát.

3. nap: Az eredmények összefoglalása és bemutatása, a legjobb projekt ötletek díjazása. 

Díjak: 

A Workshopot sikeresen teljesítők számára a programot támogató szervezetek fejenként 10 000 Ft értékű könyvutalványt ajánlottak fel.

Jelentkezni a linken elérhető jelentkezési lap kitöltésével lehet, melyet a zerowaste@mik.pte.hu címre kell visszaküldeni.

Jelentkezési határidő: 2018. október 17.

Mit biztosítunk a workshop idején?

A kökényi helyszínre történő kijutásról, az étkezésekről, továbbá a hallgatói munka folyamatos szakmai és módszertani támogatásáról a szervezők gondoskodnak.

A Workshop az I. Nemzetközi Projekt Hét (International Project Week – IPW) keretében kerül megrendezésre, mely az EFOP-3.6.2-16-2017-00010 kódszámú „Fenntartható Nyersanyag-gazdálkodás Tematikus Hálózat – RING 2017” című projekt támogatásával valósul meg.


Kapcsolódó tartalmak