Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

2022-es OTKA pályázat

Indul a 2022-es OTKA pályázat, egyre több forrás jut az egyéni kutatásokra is!

KEDVEZMÉNYES SZÍNHÁZI LEHETŐSÉG

A Pécsi Nemzeti Színház 30%-os kedvezmény kínál a PTE kollégái és családtagjaik számára,az alábbi előadásokra.

BIM szakmérnöki képzés a PTE Műszaki és Informatikai Karán!

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán az elkövetkező 2022 tavaszi félévben újra indul a BIM szakmérnök szakirányú továbbképzés. A képzés kiemelt célja a szakmagyakorlók felkészítése az építőipari digitalizáció kihívásaira.

Nyílt Nap a MIK-en – 2021.02.01.

A Nyílt Napok állandó részét képezik a képzésekkel, felvételi eljárással, pontszámítással kapcsolatos tájékoztatók, valamint számos kutató laborba engedünk betekintést.

Az aulában 8:30-tól veszi kezdetét a regisztráció, mely után folyamatos programokkal várunk minden kedves látogatót.

 

Ismét szeretnénk alkalmat biztosítani arra, hogy a duális képzés iránt érdeklődő diákok és szüleik informálódjanak partnereink nyújtotta lehetőségekről, ezért számos cég is jelen lesz a rendezvényen.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendezvény csak védettségi igazolvánnyal vagy azzal egyenértékű igazolással látogatható!


Programozásban mindenkinél jobbak voltak a PTE MIK villamosmérnök-hallgató

Programozásban mindenkinél jobbak voltak a PTE MIK villamosmérnök-hallgató

Egy magasraktárrendszerben több különböző munkadarabot kellett megkeresniük és ezeket adott sorrendben kipakolni a szállítószalagokra a XXVI. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozóverseny résztvevő-inek, mindezt PLC-vel, azaz az iparban használt programozható logikai vezérlővel. A felsőoktatásban tanulók számára a közelmúltban rendezett háromnapos megmérettetésen a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Infor-matikai Karának (PTE MIK) villamosmérnök-hallgatói az első és a harmadik helyezést is megszerezték.

120 éves a MÉSZ logópályázat

A MÉSZ 2022-ben ünnepli alapításának 120 éves évfordulóját.A jubileumi év szlogenjének (mottójának)logó-szerű grafikus megfogalmazására a MÉSZ Logó-pályázatot ír ki.