Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Alumni Akadémia programajánló

Tisztelt Érdeklődő!

A Pécsi Diplomások Köre szeretettel meghívja Önt az Alumni Akadémia, Hogy ne legyél április bolondja, avagy hogyan lehetsz tudatos élelmiszervásárló? című ingyenes programjára.

Az előadást Keczeli Viola, a Pécsi Tudományegyetem alumnája, az Egészségtudományi Doktori Iskola PhD hallgatója tartja.


Áprilisi programajánló

Kedves Kultúrabarátok!

Ismét érdekes programokkal várja Pécs városa a kultúra szerelmeseit.

Nyári gyakorlat a Bonafarmnál

A Bonafarm Csoport a közép-európai régió egyik meghatározó élelmiszergazdasági szereplője. Kiemelkedő és stabil piaci helyzetünk a fogyasztói igényekhez való rugalmas alkalmazkodás képessége, az adatvezérelt stratégiai tervezés, a folyamatos fejlesztések és a legmodernebb technológiák alkalmazása mellett a magasan képzett kollégáink tudására, hozzáállására és hűségére épül.

A smart home, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában

A 2024-es Pollack Expo idén arra vállalkozik, hogy bemutassa: milyen technológiai megoldások együttes alkalmazásával jöhet létre egy intelligens épület. A kiemelt téma mellett az idei rendezvényen az elmúlt időszakban egyre inkább fókuszba kerülő elektromosjármű-iparhoz kapcsolódó hallgatói fejlesztések is megjelennek, például látható lesz egy elektromos gokart, amelyet a PTE MIK gépész, ipari termék- és formatervező, villamosmérnök, illetve mérnökinformatikus hallgatói építettek.

PTE Dr. Jakab Ferenc Proof of Concept (PoC) Alap

PTE Dr. Jakab Ferenc Proof of Concept (PoC) Alap

Pályázati cél:

Egyetemen létrejövő szellemi termékek gazdasági hasznosítása, piacra juttatása, hasznosításának megkönnyítése. Elsődleges célja a termékvalidáció és termékfejlesztés támogatása.

Pályázati beadási határidő: 2024. április 30.

Bővebb tartalom


Western Balkans–Visegrad Fellowships

Western Balkans–Visegrad Fellowships

Pályázati cél: Az ösztöndíj program az egyetemi oktatók és kutatók rövid távú (2-10 hét) mobilitásának támogatását célozza. Az ösztöndíjprogram segítségével a V4-es állampolgárok a WB6-ok (Albánia, Bosznia és Hercegovina, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia), a WB6 állampolgárai pedig a V4-ek felsőoktatási és tudományos kutatóintézeteiben végezhetnek kutatói, illetve oktatói tevékenységet.

Pályázati beadási határidő: 2024. június 15

Bővebb tartalom

Ujvári János diplomadíj-pályázat felhívás a 2023/24 tanév tavaszi félévében végzős hallgatók részére

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.

Rajz intenzív felkészítő program 2024

Rajz intenzív felkészítő program - a rajz alkalmassági illetve gyakorlati vizsgá(k)ra. A rajz felkésztő program időpontja: 2024. május 24-26. (péntek-szombat-vasárnap).

A program közvetlenül megelőzi a vizsgák tényleges időpontját, és lehetőséget teremt arra, hogy a felkészülés hajrájában még segítséget, útmutatást kapjanak a résztvevők. A két nap alatt intenzív felkészítés zajlik, mely az alkalmassági- és gyakorlati vizsga követelményeivel megegyező feladatok kiscsoportos kidolgozásából és begyakoroltatásából tevődik össze.