Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Németh Miklósra emlékezünk

Régi, kedves kollégánktól búcsúzunk ismét. 2014. január 3-án, 88 éves korában elhunyt Németh Miklós nyugalmazott főiskolai tanár. 

Németh Miklós 1989-ben ment nyugdíjba, ezért a Kar jelenlegi oktatói és dolgozói közül már csak kevesen vannak olyanok, mint Dr. Szakonyi Lajos, aki együtt dolgozott vele, és aki így emlékezik rá.

Pollackos siker a National Instruments pályázaton! Hallgatónk első helyezett lett.

A National Instruments (NI) — a méréstechnika, vezérlés és automatizálás területén vezető multinacionális vállalat — olyan eszközöket fejleszt a mérnökök és kutatók számára, amelyek elősegítik a termelékenység, innováció és felfedezések fejlődését.

A fenti célkitűzés jegyében az NI az egyetemi és főiskolás korcsoportot a korosztály számára specifikus pályázattal kívánja megszólítani. A „National Instruments Virtuális Műszerezésért Alapítvány” szervezésében és az NI támogatásával megvalósuló „NI Pályázat” kilenc évre visszatekintő hagyománnyal büszkélkedhet. 

Elhunyt Prof. dr. Márta Doležalová

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy, Prof. dr. Márta Doležalová (1932 - 2013) a Pécsi  Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar címzetes egyetemi tanára, 2013. december 23-án, gyors lefolyású súlyos betegségben csendesen elhunyt.

Erasmus+ program

E pályázati felhívás alapja és előfeltétele az "Erasmus+: az Unió oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja" létrehozásáról szóló európai parlamenti és tanácsi rendelet elfogadása. A program a 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozik. Az Erasmus+ program konkrét célkitűzéseit felsorolásszerűen az említett rendelet 5., 11. és 16. cikke tartalmazza.