Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Lean Startup Workshop Budapesten

Az startup ötleten dolgozó hallgatók figyelmébe is ajánlott az amerikai Lean Startup Machine workshop, ami Budapestre érkezik április 26. és 28. között. 

A Lean startup metodológia alapja, hogy az új vállalkozási ötlettel színre lépő vállalkozók minél gyorsabban megtalálják a választ arra a kérdésre, hogy egyáltalán érdemes-e elérni azt a célt, amit kitűztek és megfelelő terméket kezdték-e építeni a megfelelő piacra. 

A három napos workshop során a résztvevők egy hasznos módszertannal lesznek gazdagabbak, melynek használatával felgyorsíthatják vállalkozásuk építésének folyamatát, és azonnal beépíthetik a folyamatba a piaci visszajelzéseket. 

A workshopról többet itt olvashatnak, jegyvásárlásra pedig ezen az oldalon van lehetőség. 

CyberSecurity az Academic Initiative-ben

Informatikai biztonsági kérdések több aspektusával kapcsolatban találhatnak oktatási segédletet, tananyagba építhető dokumentumokat, teljes tréning anyagokat illetve oktatási célra szabadon letölthető szoftvereket az IBM Academic Initiative portálján. 

IBM CyberSecurity az AI portálon >> 

Kérem keressenek, amennyiben a fentiekkel kapcsolatos kérdés merülne fel, vagy további támogatásra van szükség a témába vágó kurzusba való beépítéshez. 

IBM Nyári Egyetem - 2013

A tavaly elkezdett folyamat részeként idén újabb témákkal bővítjük az IBM hallgatóknak szánt, ingyenes nyári tanfolyamait. Most június végén-július elején három fontos témában tervezünk áttekintést nyújtani az érdeklődő hallgatóknak: a BigData világa IBM-es szemszögből, mobilalkalmazások fejlesztése a Worklight segítségével, és a mindkét témához kapcsolódó DB2 adatbáziskezelő, amiből vizsgalehetőség is lesz.

L’ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj: a Nőkért és a Tudományért

A L’ORÉAL Magyarország és a Magyar UNESCO Bizottság - a Szociális Innováció Alapítvány a Kelet-Európai Térség Fejlesztéséért - útján, a Magyar Tudományos Akadémia védnökségével – idén már tizenegyedik alkalommal hirdeti meg ösztöndíjpályázatát a nemzetközi L’ORÉAL-UNESCO FOR WOMEN IN SCIENCE program szellemében, 2013. évre.

PTE Karriernap és Állásbörze

-PTE Karriernap – 2013. április 15. (hétfő), 14.00-19.00
             Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont

 

-PTE Állásbörze – 2013. április 16. (kedd), 10.00-16.00

             Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont

 

Katt a címre több infóért!

vagy: www.pteallasborze.hu

Vizsgák 2013. májusban

2013.05.13. 14:45

  • Operációs rendszer
  • Szövegszerkesztés
  • Adatbázis-kezelés

2013.05.13. 16:15

  • Táblázatkezelés
  • Prezentáció
  • IKT alapismeretek