Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Szombathelyi Osztrák - Magyar Nyári Egyetem

Szombathelyi Osztrák - Magyar Nyári Egyetem
2013. június 30.-július 19.

Bécsi Egyetem Európai és Összehasonlító Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének Finnugor Tanszéke és a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi Savaria Egyetemi Központjának Uralisztikai Tanszéke közös nyári egyetemet szervez osztrák ill. magyar egyetemi és főiskolai hallgatók számára, akik magyar/német nyelvtudásukat szeretnék fejleszteni. Az ösztöndíjakra a magyar hallgatók közül a nem német szakos, első diplomájukat szerző (elsősorban nappali tagozatos) hallgatók pályázhatnak. 
Mivel a nyári egyetem nem csupán egy nyelvkurzus, hanem nagy hangsúlyt helyezünk a közös programokra, a tanórán kívüli együtt tanulásra, olyan hallgatók jelentkezését várjuk, aki a közösség együttes tevékénységében aktívan részt kívánnak venni. 

NER300 - pályázati felhívás alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiákra és megújuló energiaforrásokra

Az Európai Bizottság demonstrációs projektek beruházási programja keretében pályázati felhívást tett közzé az alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák fejlesztésére és megújuló energiaforrások hasznosítására. A pályázat célja az új kibocsátók számára elkülönített 300 millió kibocsátási egység értékesítéséből származó bevételekből az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság megvalósítását elősegítő technológiák fejlesztését és piacképessé tételét szolgáló projektek támogatása. A program keretében ez a második kiírás, amely 100 millió kibocsátási egység piaci értékének, továbbá az előző pályázati kiírásból továbbgörgetett összegek erejéig támogatja a fent említett célokat.

L'ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj: a Nőkért és a Tudományért

A L'ORÉAL Magyarország és a Magyar UNESCO Bizottság - a Szociális Innováció Alapítvány a Kelet-Európai Térség Fejlesztéséért - útján, a Magyar Tudományos Akadémia védnökségével - idén már tizenegyedik alkalommal hirdeti meg ösztöndíjpályázatát a nemzetközi L'ORÉAL-UNESCO FOR WOMEN IN SCIENCE program szellemében, 2013. évre.