Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

DAAD művészeti és építészeti oktatói ösztöndíj Németországba 2015/2016

Pályázat egyetemi, főiskolai oktatóknak

A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) pályázati felhívást tett közzé ösztöndíjak elnyerésére művészeti és építészeti területen dolgozó egyetemi, főiskolai oktatók részére a 2015/2016-os tanévre. 

Az ösztöndíj célja

Egy németországi felsőoktatási intézménnyel való művészeti együttműködést megcélzó munkaösztöndíjra pályázhatnak a magyar művészeti felsőoktatásban oktatók a képzőművészet, formatervezés, filmművészet, zeneművészet, építészet valamint ábrázoló művészet (színházművészet, rendezés, tánc- és mozdulatművészet) területéről.

Az ösztöndíj időtartama

A továbbképzés időtartama a pályázó ütemtervétől függően 1 és 3 hónap között mozoghat a pályázat beadását követő május és az egy évvel későbbi január között.

Az ösztöndíj összege

A DAAD a pályázó beosztásától függően havonta 2000 € ösztöndíjat biztosít a tanársegédeknek, adjunktusoknak és docenseknek, a professzoroknak pedig 2150 € ösztöndíjat juttat.

Pályázati feltételek

A DAAD ösztöndíjra történő pályázás feltétele, hogy a fent nevezett művészeti területeken a pályázó főiskolán vagy egyetemen oktat.

Jó német- illetve angol nyelvtudás előfeltétel.

DAAD ösztöndíjat művészeti továbbképzésre és tapasztalatszerzésre három éven belül csak egyszer lehet igénybe venni.

Pályázati határidő: 2014. november 15. (postai bélyegző)

A pályázás helye (ÚJ!): Online (a www.funding-guide.de oldalon keresztül), valamint papíralapon a Magyar Ösztöndíj Bizottságnál (MÖB)

További információ a kiíró honlapján olvasható:

http://www.daad.info.hu/mstipendiendaadkunstlerarbeitsaufenthalt.html