Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Tanulástechnika képzés

Vannak időszakok egy egyetemi hallgató, vagy bárki életében, amikor egyszerűen nem megy a tanulás, nem sikerül egy információ befogadása, egy anyag, tanulmány feldolgozása, ismereteinek elsajátítása. Sok esetben ér el mindenkit a „ráérünk majd ekkor-, vagy akkor tanulni, foglalkozni vele” érzés. A tanulástechnika egyszerű és hatékony módszereivel elkerülhetők ezek az időről időre visszatérő nehézségek.

Duális képzési ismeretek képzés

A mai folyamatosan változó oktatási és képzési rendszerben, rendszerekben nehéz eligazodni. Mi a különbség a felnőttoktatás és felnőttképzés vagy a felsőoktatási szakképzés és az emelt szintű szakképzés között. Hasonló szavak, mégis teljesen más jelentéstartalommal bírnak. Mit takar az OKJ, az SZVK, vagy a KKK mozaikszó? Ha szeretne elmélyülni, vagy egyszerűen csak a közép- és felsőoktatási duális képzési rendszerben eligazodni, 16 órás képzésünk minderre lehetőséget biztosít.

Válj hallgatói mentorrá!

Ha könnyen megtalálod a közös hangot másokkal és elkötelezetten szeretnél segíteni hallgatótársaidnak, várjuk jelentkezésed!

EQUITONE Építészhallgatói pályázat 2018

EQUITONE Építészhallgatói pályázat 2018

2018-ban az EQUITONE negyedik alkalommal kiírt Építészhallgatói Pályázatán a szálcement anyagú EQUITONE homlokzati lapok friss és kreatív alkalmazásait szemléző pályázatán ismét építészhallgatók munkáit díjazza.

CEEPUS pályázati lehetőség Oktatóknak és Hallgatóknak

Tisztelt Oktatók és Hallgatók!

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara pályázatot hirdet a CEEPUS – Közép-európai Felsőoktatási Csereprogram keretén belül hallgatói, ill. oktatói mobilitásban való részvételre a 2018/19-es tanév tavaszi félévére.

MesterVideó pályázat

A pénzügyi tudatosság fejlesztése érdekében országos videópályázatot hirdet a Magyar Államkincstár MesterVideó címmel. A program célja, hogy a Kincstár felmérje, mit gondolnak a diákok a megtakarításokról, az állampapírokról, valamint milyen pénzügyi ismeretekkel rendelkeznek.

In Memoriam Prof. Dr. Lenkei Péter

Fájdalommal tudatjuk, hogy Lenkei Péter (1933-2018) emeritus professzor, egyetemünk volt főigazgatója, életének 86. évében elhunyt.

TMDK határidők

TMDK határidők

A 2018 őszi kari TMDK időpontjai a következők:

Építész vagy Építőmérnök Tervező

Szekszárdi székhelyű Építész iroda gyakorlattal rendelkező, önállóan dolgozni tudó Építész vagy Építőmérnök Tervezőt keres alkalmazotti jogviszonyba.