Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Nyári Programajánló

Elindult a Nyári Kertmozi, hamarosan indul a Sétatér Fesztivál és színpadon lesz Bősze Ádám és Lovasi András is a nyáron!
2025 L'Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért Nemzetközi Díj

2025 L'Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért Nemzetközi Díj

Pályázati cél: Megjelent a L'Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért Nemzetközi Díj 2025. évi pályázati felhívása, melynek keretében öt kiemelkedő kutatónő részesül elismerésben a fizikai tudományok (beleértve a fizikát, kémiát és a földtani tudományokat is), a matematika és a számítástechnikai tudományok területén.

A díjra történő jelölés határideje: 2024. július 1.

Bővebb tartalom

Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program Kooperatív Doktori Program hallgatói ösztöndíj

Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program Kooperatív Doktori Program hallgatói ösztöndíj

Pályázati beadási határidő: 2024. június 30. 23:59

Pályázati cél: Az EKÖP-KDP program a felsőoktatásban részt vevő hallgatói kiválóságot segíti olyan doktori képzésben részt vevő hallgatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes innovatív, kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak és akik doktori hallgatói státuszuk mellett felsőoktatási intézményen kívül, vállalatoknál végeznek kutatómunkát, amely elősegíti tudományos eredményeik gyakorlati hasznosulását. Emellett a programban résztvevő hallgatók elkötelezettek a tudásuk megosztása, valamint a hallgatói tehetséggondozás mellett.

Bővebb tartalom

Mint a „nagyok”: minimérnökök a PTE MIK-en

Mérnek, terveznek, ragasztanak, kalapálnak, megtanulnak térben látni, alkotni, akár sorházat, kavicsházat vagy kerti tavat megálmodni és elkészíteni – néhány napra az idei nyáron is „mérnökké” válhatnak a gyerekek a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara által szervezett táborokban. A kar az óvodás, a kisiskolás, a felső tagozatosok és a középiskolások számára is kínál programokat, a korosztályi sajátosságoknak megfelelően sajátíthatnak el olyan készségeket, látásmódot és eszközhasználatot, amelyek akkor is hasznosak lesznek számukra, ha nem a mérnöki pályát választják. 

Diplomaosztó Ünnepély – 2024. július 6. (szombat)

Diplomaosztó Ünnepély – 2024. július 6-án (szombat) 10:00, 12:00 és 14:00 óra

A PTE Műszaki és Informatikai Kar magyar nyelvű diplomaátadó ünnepségének tervezett időpontja 2024. július 6. (szombat) 10:00, 12:00 és 14:00 óra, helyszíne: Műszaki és Informatikai Kar (7624 Pécs, Boszorkány út 2., A010-es terem).

MIK Összdolgozói Fórum és MIK PIKNIK

Hagyományainkhoz híven ismét megrendeztük MIK Összdolgozói Fórum és MIK PIKNIK rendezvényünket, ahol az elmúlt tanév főbb történései, legkiemelkedőbb eredményei mellett, kötetlen formában beszélgettünk és levezettük az előző tanév fáradalmait.
Sor került oktató-kutató és adminisztratív munkakörben dolgozó kollégák munkáinak elismerésére, melyhez szívből gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!