Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Bronzérmes a csapatunk az országos PLC programozó versenyen

A hazai PLC programozással és ipari automatizálással foglalkozó egyetemi szakok, műhelyek legjelesebb hallgatói mérték össze tudásukat március 29-31-én Veszprémben. A programozó versenyre több mint 20 csapat, és mintegy 66 résztvevő nevezett. A Műszaki és Informatikai Kar csapata a harmadik helyen végzett.

Különdíjas a forgatható lamellás radiátor

Különdíjas a forgatható lamellás radiátor

A március végén rendezett Sci-ndikátor országos tudománykommunikációs verseny különdíjasa Korhecz Lilla, Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának hallgatója.

Pécs Summer School 2017 program bevezetése a PTE-n

Pécs Summer School 2017 program bevezetése a PTE-n

A Külügyi Igazgatóság megkezdte a Pécsi Tudományegyetem Nemzetköziesítési Programjában kitűzött Nyári Trimeszter megvalósítását. Ennek érdekében Pécs Summer School néven új angol nyelvű programcsomag került kidolgozásra, melynek részét képezik a PTE egyes Karain már korábban is megrendezett nyári egyetemek továbbá a Külügyi Igazgatóság által újonnan bevezetésre kerülő nyári programok.

Karunkon végzett építészek voltak a Lipcsei Könyvvásár magyar pavilonjának tervezői

Karunkon végzett építészek voltak a Lipcsei Könyvvásár magyar pavilonjának tervezői

A szavak közti csend állt a fókuszában az egyedülállóan komplex, a vásári hagyományokat felrúgó magyar pavilonnak. A labirintusszerű tér két, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Karához kötődő pécsi építész tervezésével jött létre együttműködésben Collegium Hungaricum Berlin kollektívájával. A különleges installáció március 23-26. között várta Németország legfontosabb közönség-könyvvásárának több százezer látogatóját.

Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia (IDK2017)

A Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata immár hatodik alkalommal rendezi meg nemzetközi, számos tudományterületet összefogó szakmai programját, az Interdiszciplináris Doktorandusz Konferenciát (IDK2017).

Pécsi tömegközlekedés applikáció

Menetrendi és tömegközlekedési adatok valósidejű megjelenítése. 

Az alkalmazás képes pontos képet adni az aktív járatok pillanatnyi pozíciójáról, valamint tájékoztat a megállókba való beérkezésükről - feltüntetve a menetrendtől esetlegesen eltérő adatokat is.

3D virtuális oktatólabor a pécsi egyetem Műszaki és Informatikai Karán

3D virtuális oktatólabor a pécsi egyetem Műszaki és Informatikai Karán

Elsők között oktatnak és tanulnak 3D-s virtuális oktatólaborban a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán – jelentették be a XI. Pollack Expon, a műszaki és informatikai szakma rangos seregszemléjén, Pécsett. A virtuális környezetben végzett oktatás teljes mértékben illeszkedik a digitális kor tanulási-, és oktatási folyamataihoz kidolgozott nemzetközi sztenderdekhez.

33. Pécs - Harkány országúti futóverseny

33. Pécs - Harkány országúti futóverseny

A PTE ÁOK Testnevelés és Mozgásközpont és a Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület (PTKE) egyetemi polgárok jelentkezését várja a 33. Pécs- Harkány országúti futóversenyre, egyéni és váltófutás kategóriában.