Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Pécsi tömegközlekedés applikáció

Menetrendi és tömegközlekedési adatok valósidejű megjelenítése. 

Az alkalmazás képes pontos képet adni az aktív járatok pillanatnyi pozíciójáról, valamint tájékoztat a megállókba való beérkezésükről - feltüntetve a menetrendtől esetlegesen eltérő adatokat is.

3D virtuális oktatólabor a pécsi egyetem Műszaki és Informatikai Karán

3D virtuális oktatólabor a pécsi egyetem Műszaki és Informatikai Karán

Elsők között oktatnak és tanulnak 3D-s virtuális oktatólaborban a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán – jelentették be a XI. Pollack Expon, a műszaki és informatikai szakma rangos seregszemléjén, Pécsett. A virtuális környezetben végzett oktatás teljes mértékben illeszkedik a digitális kor tanulási-, és oktatási folyamataihoz kidolgozott nemzetközi sztenderdekhez.

33. Pécs - Harkány országúti futóverseny

33. Pécs - Harkány országúti futóverseny

A PTE ÁOK Testnevelés és Mozgásközpont és a Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület (PTKE) egyetemi polgárok jelentkezését várja a 33. Pécs- Harkány országúti futóversenyre, egyéni és váltófutás kategóriában.

Rajzalkalmassági vizsgára előkészítő tanfolyam

Rajzalkalmassági vizsgára előkészítő tanfolyam

A Pécsi Tudományegyetem, Műszaki és Informatikai Kar Vizuális Ismeretek Tanszék szervezésében rajzalkalmasági vizsgára felkészítő tanfolyamot indít 2017. 03. 04. kezdettel, 2017. 05. 20-ig bezárólag.

Erasmus+ Mobilitási program 2017/2018

Pályázható országok: Ausztria, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Horvátország, Írország, Lengyelország, Makedónia, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Törökország.

Talent Program

Talent Program

A Novell Professzionális Szolgáltatások Magyarország Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar tehetségkutató „Talent Program”-ot indít informatika témakörben.

ITSH network akadémia

Német nyelvtudással rendelkezel, de úgy érzed, hogy még mindig nem az igazi? Érdekel a hálózatok világa, tanultál is már róla korábban, de még többet szeretnél tudni a routerek és switchek világáról?

Duális képzés

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mintatanterv szerinti kötelező tárgyaikat a Tanulmányi Osztály 2017. február 17-ig rögzíti a NEPTUN tanulmányi rendszerben.