Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Műszaki Térinformatika Konferencia

Műszaki Térinformatika Konferencia


Tisztelt Kollegánk, Partnerünk!

Ezúton szeretnénk meghívni a gita Műszaki Térinformatika Egyesület 2024. évi konferenciájára, amelyet Esztergomban, a Szent Adalbert Rendezvényközpontban tartunk 2024. április 25-én és 26-án.

Karrierest sorozat következő vendége a BAT Hungary

Az esemény keretében lehetőséget biztosítunk a hallgatóknak egy meghatározó, Pécs és vonzáskörzetében működő vállalkozás informális keretek közt történő megismerésére. A Karrieresten a hallgatók első kézből értesülnek a cégnél elérhető karrierutakról a szakmai gyakorlattól a senior, illetve vezető pozíciókig. 

Februári Programajánló

Kedves Kultúrabarátok!

Ismét érdekes programokkal várja Pécs városa a kultúra szerelmeseit.

MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíj

MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíj

Pályázati cél: kiemelkedő minőségű tudományos munka megírásának vagy azzal egyenértékű, kutatási témában létrehozott alkotás elkészítésének, valamint az MTA doktora cím elnyerésére irányuló felkészülésnek elősegítése. A pályázat valamennyi tudományterületen, illetőleg tudományágban benyújtható.

Pályázati beadási határidő:

  • Elektronikusan: 2024. március 8. 12:00 (közép-európai idő szerint)
  • Postán: 2024. március 18.

Bővebb tartalom

Pécsi építészhallgatók ötletei is formálják a 2000 éves várost

Ami más városokban még szokatlan, Pécsett kiválóan működik. A pécsi vásártéren a mai kor követelményeinek megfelelő árusítás módjára, helyének kialakítására, a vásártér tájépítészeti, valamint építészeti megújítására fogalmazták meg néhány évvel ezelőtt a javaslataikat a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) építészhallgatói, akik azóta is több alkalommal vettek részt ötleteikkel a város különböző tereinek formálásában. Részesei voltak a Pécsi-víz völgyének vagy a város és az egyetem összefonódását vizsgáló egyetemi campusok új koncepciója kialakításának, mint ahogy foglalkoztak a régi vásárcsarnok épületének újrahasznosításával vagy a mecseki parkerdő fejlesztésével is. A város és a kar között a közelmúltban kötött együttműködési megállapodás keretében pedig most kezdődik egy az egyetemisták által is sokat használt útszakasz újragondolását támogató projekt, amelyben Pécs városa szintén számít az egyetemi építészhallgatók által képviselt, a fenntartható fejlesztést, a zéró ökolábnyomot is fókuszba állító javaslatokra.