Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Csodás kilátót építettek fából a pécsi hallgatók

Az alkotótáborairól híres magyar designstúdió, a Hello Wood idén a tokaji borvidék hat településén rendezett Építészmustrát, ahol 150 fiatal összesen 11 projektet készített el fából egy-egy mester keze alatt. Az alkotótáborban részt vettek a Pécsi Tudományegyetem építészhallgatói is Getto Tamás és Sztranyák Gergely vezetésével, és valami csodálatosat alkottak a történelmi borvidéken.

think.BDPST konferencia

think.BDPST konferencia

Az Antall József Tudásközpont a Külgazdasági és Külügyminisztériummal együttműködésben 2018. március 26-29 között harmadik alkalommal rendezi meg a think.BDPST – Connect to the Future elnevezésű stratégiai konferenciáját, amely a témához kapcsolódó kiállítással és egyéb kísérő rendezvényekkel egészül ki.

Vendéghallgatók figyelmébe!

A vendéghallgatói jogviszony létesítésére irányuló kérelmek beérkezési határideje a 2017/2018-os tanév tavaszi szemeszterére 2018. január 15.

Dékánválasztás

A PTE MIK dékánválasztási eljárásában vélemény nyilvánító Összoktatói Értekezletére kerül sor 2017. december 19-én kedden 10 órától az A010-es 400 fős előadóteremben.
A választást napirendjére tűző Kari Tanács 2017. december 20-án szerdán 10 órakor lesz a B224-es Konferencia teremben.

A szélesebb közvélemény tájékoztatására, a választás lezárásáig elérhetővé válnak a dékáni pályázatok.

Dr. Bachmann Bálint Mestertanár Aranyérem kitüntetést kapott

Dr. Bachmann Bálint Mestertanár Aranyérem kitüntetést kapott

Dr. Bachmann Bálintot, a PTE Műszaki és Informatikai Kar dékánját Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesítette az Országos Tudományos Diákköri Tanács a magyar felsőoktatás műhelyeiben folyó diáktudományos tevékenységet támogató, színvonalas és eredményes munkájáért.

A Nemzet Művésze díjat kapott Dévényi Sándor

Dévényi Sándor építész, Csukás István író, költő, Kiss Anna költő, drámaíró vehette át az elismerést. "A díjat kiérdemelt alkotók az elmúlt évtizedekben képességeik kivirágoztatásával egyfolytában bizonyították a nemzet iránti hűségüket." - hangsúlyozta Fekete György az ünnepélyes díjátadón.

Előrehozott záróvizsga jelentkezés

Amennyiben a 2017/2018-as tanév keresztfélévében MSc képzésre kíván jelentkezni, előrehozott záróvizsgára szükséges jelentkeznie.