Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Befektetés a jövőbe 2020

Befektetés a jövőbe 2020

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal  útján pályázatot hirdet „Befektetés a jövőbe Alap” címmel. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett Felhívás célja a népegészségügyi szempontból jelentős megbetegedések korai diagnózisát és terápiáját segítő kutatásfejlesztési projectek támogatásának biztosítása.

EXXONMOBIL  Innovációs Verseny 2020

EXXONMOBIL Innovációs Verseny 2020

Miként lehet az emberiség növekvő energiaigényét kiszolgálni a karbonlábnyom csökkentésével, a klímavédelmi céloknak megfelelően, az energiaátmenet és a felelős energiafelhasználás jegyében? A civilizáció és az emberiség javuló életminősége hogyan lehet összeegyeztethető a klímavédelmi célokkal? Miként valósulhat meg az energiafelhasználás felelős növekedése és fenntarthatósága?

V4GU Nemzetközi Konferencia és Green Workshop 3. rendezvénye

Ezúton ajánlunk szíves figyelmetekbe a szeptember 22-én a PTE által online megrendezésre kerülő V4GU Nemzetközi Konferencia és Green Workshop 3. rendezvényt, melyre várjuk a Pécsi Tudományegyetem polgárainak jelentkezését.

In Memoriam Professzor Dr. Tóth Zoltán Ybl Díjas Építész, Urbanista

Gyászszertartására 2020. szeptember 17-én, 14 óra 30 perckor kerül sor a Pécsi Központi Temető Dísztermében.

2020. szeptember 6-án 80. életévében elhunyt hazánk egyik legismertebb szakembere, a magyar felsőoktatás, az építészeti és településtudományi irodalom jeles képviselője, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának professzor emeritusa, nyugalmazott dél-dunántúli területi főépítész.

ÉPÍTÉSZ SZAKMAI INTÉZET Prezentációs nap

A Kar történetében először 2018 februárjában nyugat-európai minta alapján szervezett Prezentációs Nappal indult a 2017/2018-as tanév második szemesztere az építészképzésben. Az Építész Szakmai Intézet vezetése a rendezvény nagy sikerén felbuzdulva hagyománnyá tette az eseményt, amelyre minden tanév első hetében kerül sor.

Programfüzet