Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Zsolnay Kaland - Pécs legújabb szabadtéri játéka

A Zsolnay Kaland során a Zsolnay Negyed területén oldhattok meg ötletes feladatokat. A játék célja az, hogy Zsolnay Vilmos szemszögéből ismerjétek meg a város ikonikus Negyedét, s miközben a feladatokat próbáljátok megoldani, végigvezessen benneteket Vilmos életének főbb szakaszain, a Zsolnay gyár történetének jelentősebb állomásain.

Aradi Varga Show - Pécs

Aradi Tibor és Varga Ferenc József új vidám zenés humorestje 2*45 percben. Aradi Tibor és Varga Ferenc József Karinthy-gyűrűs humoristák neve mára már összeforrt. Állnak ketten a színpadon, és dől belőlük a poén.

Programajánló

Az év vége mindig gazdag kulturális és szórakoztató programokkal vár bennünket. Pécs városa az október, november és december hónapokban kiváló alkalmat nyújt a minőségi időtöltésre, táncra és zenei élményekre.

Kétoldalú Tudományos és Technológiai (TÉT) együttműködés francia, osztrák, horvát és szerb relációban

Kétoldalú Tudományos és Technológiai (TÉT) együttműködés francia, osztrák, horvát és szerb relációban

Pályázati cél:

  • A francia reláció esetén a pályázatok benyújtása 2023. november 17. 12:00 óráig
  • Az osztrák és horvát relációk esetén a pályázatok benyújtása 2023. november 24. 12:00 óráig
  • A szerb reláció esetén a pályázatok benyújtása 2023. november 30. 16:00 óráig lehetséges.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett pályázati felhívás célja, hogy új nemzetközi kétoldalú tudományos és technológiai (továbbiakban: TéT) együttműködési projektek elindítását, vagy létező együttműködések elmélyítését segítse a projektekhez kapcsolódó kutatói mobilitási tevékenységek és szakembercsere támogatásával. Kétoldalú kormányközi megállapodással rendelkező relációk: osztrák, horvát, szerb, francia.

Bővebb tartalom

Start Program

Újra indul a Start Program, te is benne leszel?  

A @Nemzeti Tehetség Központ és a @Design Terminal újra összefogott, hogy megtalálják azokat a 18-27 év közötti legkiválóbb fiatal tehetségeket, akiknek akár 8 millió forintos támogatást, üzleti képzést és közösséget biztosítanak az elinduláshoz, hogy végül Magyarországon kamatoztathassák tudásukat és építsenek sikeres vállalkozást.

Elektronikus feladattár fejlesztése

Elektronikus feladattár fejlesztése

Pályázati cél:

A karon folyó oktatás folyamatos korszerűsítése, digitalizációja keretében támogatást biztosítunk további 3 tantárgy meglévő feladattárának a Möbius Test and Assessment rendszer segítségével történő feldolgozására, az oktatásba történő bevezetésére.

Az oktató vállalja, hogy egy kötelező szakmai kurzus matematikai számításait tartalmazó, minimum 100 feladatot tartalmazó feladatgyűjteményét rendelkezésre bocsájtja a Möbius rendszerben fejlesztők számára. A fejlesztőkkel történő folyamatos kapcsolattartást követően, oktató vállalja, a tananyag oktatásba történő bevezetését.

Pályázati beadási határidő: 2023.11.17

Bővebb tartalom

Kiválósági Ösztöndíj

Tisztelt Hallgatók! 

Megjelent a Kiválósági Ösztöndíj 2023/2024. tanév I. félévi pályázati kiírása.

A benyújtási határidő: 2023. november 15.

Kari Nagykövet Ösztöndíj pályázati pótkiírás

Az ösztöndíj célja a Műszaki és Informatikai Kar képzéseinek, a Műszaki és Informatikai Karon folyó hallgatói tudományos munkának, továbbá a műszaki és informatikai pályának a népszerűsítése, valamint a Műszaki és Informatikai Kar működésének segítése.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. november 7.