Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Mint-a-Parlament

A program célja, hogy a hallgatók testközelből ismerhessék meg a törvényhozó munkát, a törvényhozás menetét és az országgyűlési képviselők munkáját. A hallgatók a program során kiegészíthetik elméleti ismereteiket és kipróbálhatják magukat a képviselők szerepében.

MIK PARTNERS Szakmai Nap 2023

Az idei MIK PARTNERS Szakmai Napunkon 350 fő ipari partnerrel közösen, 19 szekcióban mintegy 100 szakmai előadás hangzott el. Szekcióink látogatókban is bővelkedtek - 150 fő PTE munkatárs, több, mint 1000 fő MIK-es hallgató és mintegy 130 fő szakmai kamarai tag regisztrált konferenciánkra.

A PTE Fenntartható Fejlődésért Szakkollégium felvételt hirdet a 2023/2024-es tanévre

Ha aggódsz a környezetrombolás és környezetszennyezés miatt és ha szívesen csatlakoznál egy jókedvű egyetemi csapathoz, amely tenni szeretne egy zöldebb, tisztább, környezettudatosabb jövőjéért, itt a helyed!

Jelentkezéseket BA/MA/PhD, vagy egységes osztatlan képzésben résztvevő, a PTE karok valamelyikén tanuló hallgatóktól várjuk!


Újra felvett szálakkal kapcsolódik a Távol-Kelethez a pécsi építészképzés

A nemzetközi örökségvédelem állt a közelmúltban a kínai Changchunban megtartott „4x4” Workshop középpontjában, amelyen a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának (PTE MIK) oktatói is előadást tartottak az építészképzés keretében folyó kutatásokról és tudományos munkáról. A kar évtizedes szakmai kapcsolatot ápol kínai felsőoktatási intézményekkel, egyik oktatója például több éve vendégprofesszorként van jelen a wuhani egyetemen (Hubei University of Technology), de számos közös projekt és szakmai workshop is zajlott az elmúlt években. A PTE MIK nemzetközi építészképzésein ez idáig másfélszáz kínai hallgató szerzett oklevelet, legtöbbjük hazájában kamatoztatja a Magyarországon megszerzett tudást. A mostani kínai látogatás következő szintű együttműködéseknek is lendületet ad.

Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj

Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj

Megjelent a 2023. évi Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj Pályázati Kiírása!

Az idei évben is lehetőség nyílik a tehetséges fiatalok számára, hogy pályázatot nyújtsanak be a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjra. A pályázat célja a kiváló képességű hallgatók támogatása és ösztönzése a magasabb tanulmányok terén.

Pályázati határidő: 2023. október 12., éjfél előtt 23:59 óra.

BCSDH tehetségprogram

Nyerj 570.000 ft értékű vezetői képzést és már az egyetem alatt tanulj együtt az ország legnagyobb cégeinek vezetőivel és szakembereivel!



OMAA AUSZTRIAI ÖSZTÖNDÍJ- ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTPÁLYÁZAT 2023-2024.

OMAA AUSZTRIAI ÖSZTÖNDÍJ- ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTPÁLYÁZAT 2023-2024.

Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködési projektpályázatok támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra. Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg német nyelven. A projektpályázatok keretében történő együttműködés során közös tudományos kutatási és felsőoktatási folyamatok lebonyolításának támogatására nyújtható be pályázat német nyelven.

„A PTE UTAZÓ NAGYKÖVETE” PÓTPÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2023 ŐSZ

„A PTE UTAZÓ NAGYKÖVETE” PÓTPÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2023 ŐSZ

Az „Utazó Nagykövet” elnevezéssel olyan elsődlegesen külföldön megrendezésre kerülő nemzetközi konferencián/workshopon, művészeti vagy sporteseményen való részvételt elősegítő pályázatot hirdetünk, amelyre a PTE valamennyi főállású és részmunkaidős oktatója és kutatója, valamint aktív státusszal rendelkező doktorandusz hallgatója pályázhat.

Pályázati beadási határidő: 2023. október 4. (szerda) 23:59

Bővebb tartalom