Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Matek frissítő tábor

A Mérnöki Matematika Tanszék oktatói nevében köszöntjük a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar hallgatójaként. Sikeres tanulmányokat kívánunk, amelyhez szeretnénk hozzájárulni!

A Matek frissítő tábort minden év első hetében megrendezzük, a tartalmáról jó áttekintést ad a tavalyi felhívás. 

Jöjjön el nyárvégi „Matek frissítő” táborunkba 2023. augusztus 31 - szeptember 2 között a Műszaki és Informatikai Kar Boszorkány úti épületébe, ahol jövendő oktatói segítségével csiszolhatja matematika tudását, felmérheti, milyen alapvető ismeretek szükségesek a „mérnöki matematika” elsajátításához!


Mi a célunk a táborral?

Segíteni szeretnénk abban, hogy felkészüljön az Önre váró próbatételekre, könnyebben alkalmazkodjon az egyetemi követelményekhez, mert tudjuk, hogy megfelelő matematikai előismeretek nélkül nem csak a matematika tárgyak, hanem a szaktárgyak egy része is nehezen sajátítható el.


Kinek ajánljuk a tábort?

Mindenkinek, aki úgy érzi, matematikából hiányosságai vannak.

Jöjjön el, ha szereti a matematikát és akkor is, ha nem, mert ez lehet az első lépés a matematika vizsgák sikeres teljesítéséhez! A vizsgán már nem az a kérdés, hogy szereti vagy nem a matematikát, hanem az, hogy tudja-e.

A „frissítő tábor” óráit a Mérnöki Matematika Tanszék olyan oktatói tartják, akik jól ismerik azokat az akadályokat, amelyekkel tanulmányaik során találkoznak. Megtanítják, hogy mire kell figyelni, hogyan lehet a buktatókat elkerülni.


Nem tudja eldönteni, hogy jelentkezzen-e?

Javasoljuk, oldja meg Minta feladatsorunkat! Amennyiben a feladatok megoldása során nem sikerül legalább 50%-os eredményt elérnie, akkor szüksége van a táborra, amely segíthet a hiányosságai pótlásában, a meglévő tudásának felfrissítésében.


Jelentkezés

A táborba a Neptun tanulmányi rendszerben a „Matek Frissítő 2023 regisztráció” című kérdőívet kitöltve tud jelentkezni. (Ha a Neptun nem ajánlja fel belépéskor, úgy a Tanulmányi Rendszer - Ügyintézés/Kérdőívek menüből érhető el a kérdőív.) Határidő: 2023. augusztus 29. 24 óra.


A tábor költségeihez 24 000 Ft hozzájárulást kérünk.

Augusztus 31-én (csütörtök) 4x45 perces órában 13 és 17 óra között, szeptember 1-én (péntek) 8x45 perces órában 8 és 17 óra között (másfél óra ebédszünettel), szeptember 2-án (szombat) 4x45 perces órában 8 és 12 óra között olyan foglalkozásokon vehet részt, amelyeken az egyetemi tanulmányaihoz szükséges egyes témaköröket ismétlünk át és gyakorlunk.

Szállásáról és étkezéséről Önnek kell gondoskodnia!


A hozzájárulás összegét átutalással tudja befizetni:

Számlatulajdonos: Fejér Lipót Alapítvány a Matematika Oktatásáért

Számlaszám: 10402427-24220460-00000000

Nemzetközi számlaszám (IBAN): HU03 1040 2427 2422 0460 0000 0000


Átutaláskor a közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel az alábbi három adatot: MF2023, Neptun kód, Név. (Példa: MF2023, A12C3B, Gipsz Jakab)

A befizetésről a banktól kapott igazolást a táborba hozza magával!


Ha bármilyen kérdése van a táborral kapcsolatban, keresse bátran a szervezőket a matektabor@mik.pte.hu e-mail címen!


Kellemes nyári pihenést kívánnak:

A PTE Műszaki és Informatikai Kar Mérnöki Matematika Tanszékének oktató