Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

2019-2-1-11-TÉT-2020-00256

Különböző funkciójú épületek tervezéséhez testreszabott több célú optimalizáló algoritmusok fejlesztése a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatika Karán

Egyedülálló digitális rendezvényplatformot fejlesztettek a PTE MIK-en

Egységesen kezeli a rendezvényre való regisztrációt és a programbeosztást, valamint az azon belüli további jelentkezéseket, nyomon követi a látogatók érdeklődését, emellett pontos statisztikát ad tevékenységeikről – többek között ezeket a funkciókat foglalja magában az iWASTHR platform felhő alapú szolgáltatásrendszer, amelyet a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán (PTE MIK) közösen fejlesztettek oktatók és hallgatók. Az egyedi rendezvényplatformhoz telefonos applikáció is tartozik mind IOS, mind Android, mind pedig Huawei operációs rendszerre, ez a résztvevők számára lehetővé teszi, hogy igazolásként letölthessék saját maguk számára a rendezvény látogatásának személyes naplóját. Az iWASTHR-t a tavalyi, 4. Irány a PTE! Kultúrfeszt eseményen tesztelték élesben, az ottani tapasztalatok sokrétű felhasználási lehetőséggel kecsegtetnek. A rendezvényplatform a Magyar Marketing Szövetség döntése alapján technológiai megoldások kategóriában országos szinten az egyik legjobbnak bizonyult, amiért a közelmúltban Marketing Gyémánt Díjat kapott.

Tavaszi programözön

Kedves  Kultúrabarátok,

Közeleg a tavasz, gyűlnek a programok. Várjuk Önöket színes kínálattal!

Csillagászati Hét a Planetáriumban

Aktuális űrkutatási, csillagászati témájú előadások, távcsöves bemutatók, interaktív kiállítás és a legnépszerűbb planetáriumi bemutatók várják a látogatókat a Csillagászati Hét során a legkiválóbb szakemberekkel, hétköznapokon 17.00 órától, szombaton és vasárnap 10.00– 17.00 óra között.

Space Challenge 2024

A Pécsi Kulturális Központ a Pécsi Tudományegyetem együttműködésével a 2023-24-es tanévre a technikai kultúra iránt érdeklődőknek országos versenyt szervez.
A verseny témája a világűr kutatása
, annak minél jobb megismerése, hiszen a Ti generációtok feladata lesz a következő 60-70 évben, hogy értő képet alkossatok a kozmoszról, annak érdekében, hogy az emberi élet jövője ne a véletlenen múljon.

Műszaki Térinformatika Konferencia

Műszaki Térinformatika Konferencia


Tisztelt Kollegánk, Partnerünk!

Ezúton szeretnénk meghívni a gita Műszaki Térinformatika Egyesület 2024. évi konferenciájára, amelyet Esztergomban, a Szent Adalbert Rendezvényközpontban tartunk 2024. április 25-én és 26-án.