Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

NYOLCADIK ÉPÍTÉSZETI WORKSHOP, Sopron

A 2013. június 16-tól június 22-ig Sopronban megrendezésre kerülő Nyolcadik Országos Építészeti és Összművészeti Workshop meghívott egyetemenként 8-8 építészhallgatót keres a heti munkán való részvételre.

Tran s port – hallgatói ötletpályázat

A Budapesti Közlekedési Múzeum kiállításának megújítására.

A budapesti Közlekedési Múzeum és a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai kara közösen hallgatói ötletterv pályázatot ír ki a Közlekedési Múzeum Hosszcsarnokában lévő kiállítótér vizuális és funkcionális megújítására.

 

DJKB fogadóóra

A DJKB 2013. május 10-én nem tart fogadóórát, továbbképzés miatt.
Megértéseteket köszönjük.

A Pollack dékánja Shanghai-ba látogatott

A Shanghai Institute of Technology (SIT) meghívására 2013. április 26-án Dr. Bachmann Bálint, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karának dékánja, Dr. Komlódiné Pozsgai Gyöngyi, a PTE Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának vezetője és Révész Ágota, a Kínai Magyar Főkonzulátus oktatási és kulturális szakdiplomatája ellátogatott az intézménybe, hogy az ottani vezetőkkel egyeztessenek a PTE és a SIT közötti együttműködési lehetőségekről.

A magyar delegáció kiküldetése egyben viszonzása Qi Xueyin elnök 2012. decemberi magyarországi látogatásának.

Hungary-Missouri MBA Scholarships at Missouri universities 2014

  • jelentkezési határidő: 2013. szeptember 12.
  • internet: http://www.hungary-mo.org/
  • információ: teljes MBA vagy Masters ösztöndíjak a Saint Louis University, University of Missouri, Washington University vagy a Webster University egyetemek valamelyikén a Hungary Missouri Educational Partnership keretében. Előzetes jelentkezés a JELENTKEZÉSI LAP illetve CV leadásával a PTE Nemzetközi Kapcsolatok Osztályán (Pécs, 7622, Vasvári P. u. 4. II em. 218.). Elsősorban közgazdász vagy mérnök diplomával rendelkező részére. A megfelelt hallgató további interjúkon vesz részt. A már megszerzett munkatapasztalat előnyt jelent.

Elismerés tehetséggondozásért

A PTE Rektori Hivatal Tehetséggondozási Csoportja 2013. május 7-én díjazta azokat az oktatókat és hallgatókat, akik kiemelkedő munkát végeztek a tehetséggondozás területén.

Karunkon Dr. Bachmann Bálint dékán és Kósa Balázs DLA doktorandusz hallgató, a b2 Innovációs Hallgatói Csoport elnöke vehetett át elismerő oklevelet Dr. Erostyák Jánostól, a Rektori Hivatal Tehetséggondozási Csoport vezetőjétől, elkötelezett és eredményes tehetséggondozó tevékenységükért.

Gratulálunk az elismeréshez!       

Szakmai gyakorlat Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Építésigazgatási Csoport

Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri HivatalaÉpítésigazgatási Csoportja széleskörű gyakorlati tapasztalatot tudna biztosítani azon építészmérnök,környezetmérnök, településmérnök, építőmérnök, építettkörnyezetmérnök-asszisztens, földmérő szakos hallgatók számára, akik a szakmai gyakorlat alatthasznos munkát szeretnének végezni.Az egész év folyamán kb. 5-6 tanulót tudunk egyszerre fogadni. Munka során 35 év,különböző iratkezelési szabályzatait kell párhuzamosan és egymástól külön kezelvealkalmaznunk. A - hallgatók tudásszintjéhez megfelelő - munkához szükségesgyakorlati ismeretek átadására és a munkák betanítására tapasztalt kollegáinkkészséggel rendelkezésre állnak.

Tanulj Japánban!

A japán kormány ösztöndíjai

Pályázatok Beérkezési határideje: 2013. június 19.

Aix 2040

Harmadik ízben rendezték meg 2013. április 6-13. között az „Aix 2040” Workshop-ot. A Workshop hagyományosan Pécs város és Aix en Provance testvérvárosi kapcsolatának jegyében zajlott és a résztvevők urbanisztika témakörében felmerülő kérdésfeltevésekre kerestek válaszokat. Ebben az évben egy időutazásra hívták a 40 marseille-i építész és 5 pécsi építőművész hallgatókból álló csapatokat a szervezők. Az „Aix en Provance 2040” városképének és külvárosának látványát és megóvását álmodhatták meg a jelentkezők. Az egy hetes rendezvényt a szakma ünnepeként kezelték, s a magas színvonalú műhelymunkát komoly sajtóvisszhang kísérte.