Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

FP7-es pályázati kiírások

Megnyíltak a 2012-es FP7-es pályázati felhívások. A pályázati kiírások közzétételének helye megváltozott, a CORDIS helyett ezentúl a Participant Portal ad felvilágosítást az aktuális felhívásokról. 

AXA Kutatástámogatási Alap posztdoktori ösztöndíj

Pályázható az AXA Kutatástámogatási Alap posztdoktori ösztöndíja. 
A pályázati felhívás értelmében három területen lehet pályázni 2 éves posztdoktori állás támogatására, amelyet az ösztöndíjas kutató a PTE valamelyik intézetében, tanszékén tölt be. Az elnyert pályázat időtartama alatt a posztdoktori ösztöndíjas nem tölthet be az egyetemen más pozíciót, státuszt.

BEIRATKOZÁS

Első évfolyamosok részére beiratkozás személyes megjelenéssel

TANÉVNYITÓ ÜNNEPÉLY 2011.09.08. (CSÜTÖRTÖK) 11.30!

Az Idegennyelvi Lektorátus tájékoztatója"Gólyáknak" nyelvi órák felvételéről

Ezúton szeretnénk tájékoztatást adni arról, hogy a Pollack Mihály Műszaki Kar milyen segítséget nyújt díjmentesen az általános és szakmai idegen nyelvek tanulásához

  • azoknak a hallgatóknak, akik még nem tettek nyelvvizsgát,
  • és azoknak, akik már a diplomafeltételként előírt középfokú nyelvvizsga bizonyítvány birtokában szeretnék nyelvtudásukat továbbfejleszteni, ezzel is növelve esélyeiket mind külföldi ösztöndíjak elnyeréséhez és sikeres teljesítéséhez mind pedig a későbbiekben a munkaerő piaci jobb pozíciók megszerzéséhez.  

Pollackos nyári egyetem a városfejlesztésről

Kéthetes nyári egyetem helyszíne volt a PTE Pollack Mihály Műszaki Kara 2011. július 17-21. között. A „Pollack Summer Special" néven futó projekt célja az volt, hogy rávilágítson és megoldást találjon a pécsi belvárosának fenntarthatósági problémáira.

TOVÁBB>>

Média Építészeti Díj

Megjelent a 2011-es Média Építészeti Díj. Regisztrálni olyan tervekkel és megépült épületekkel lehet, amelyek 2010. szeptember 23. és 2011. augusztus 8 között megjelentek a www.epitszforum.hu oldalon.
Regisztrációs határidő: 2011. augusztus 8. 

Pályázat Erasmus előkészítő látogatások lebonyolítására

Az Erasmus előkészítő látogatások pályázat célja, hogy támogatást nyújtson az Erasmus akciókra benyújtandó új pályázatok partnerekkel történő el(ő)készítéséhez. A pályázat keretein belül partnerkereső szemináriumon való részvétel is támogatható.