Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Matematika felmérő első éveseknek!

A középiskolai MATEMATIKA anyagából FELMÉRŐ DOLGOZAT írására van lehetőség szeptember 7.-én. A dolgozatírásra előzetesen nem kell jelentkezni.

Kubicsek Gyula - „Csak az hal meg, akit elfelednek…”

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Kubicsek Gyula építészmérnök, a PMMIK Tervezési és Építészeti Ismeretek Tanszék nyugalmazott főiskolai docense, egykori tanszékvezetője 2012. augusztus 16-án, életének 77. évében elhunyt.

Temetése 2012. szeptember 7-én, 10:00 órakor lesz a Pécsi Központi Temetőben.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

 

Tájékoztató I. évfolyamos villamosmérnök BSc-seknek

2012. szeptember 4-én 9.30-kor az A019 teremben a Villamos Szak tájékoztatót tart BSc I. évfolyamos, Villamosmérnök
asszisztens I. évfolyamos és Műszaki informatikai mérnök asszisztens I. évfolyamos hallgatók számára!
Megjelenés kötelező minden hallgató számára!

Az elsőéves televízióműsor-gyártó és médiatechnológus asszisztens hallgatóknak!

Kedves Elsőévesek!
 
Köszöntöm Önöket abból az alkalomból, hogy megkezdik tanulmányaikat a televízióműsor-gyártó és médiatechnológus asszisztens felsőfokú szakképzéseinken. A két képzéssel kapcsolatos aktuális tudnivalókról, teendőkről az egyetem coospace rendszerében adunk részletesebb tájékoztatást. A belépéssel kapcsolatban e-mailben küldök információkat, kérem, jelentkezzenek nálam a gocsal.akos(kukac)pmmik.pte.hu vagy gocsal(kukac)gmail.com címen.
 
Üdvözlettel: 
 
Dr. Gocsál Ákos
operatív szakvezető

EACEA -Ifjúsági támogató rendszerek alproram

Szeptember 17-ig pályázható az EACEA/18/12 Fiatalok lendületben program Ifjúsági támogató rendszerek - 4.6. alprogram - Partnerségek (2012/C 187/10)

A felhívás célja: a regionális vagy helyi közintézményekkel vagy az ifjúsági szektorban európai szinten működő más érdekeltekkel kialakított partnerségek támogatása annak érdekében, hogy hosszú távon olyan projektek jöjjenek létre, amelyek önmagukban egyesítik a Fiatalok lendületben program különböző intézkedéseit. 


KIC társulásokban történő magyar részvétel támogatása

Kutatási és Technológiai Innovációs Alap
EIT KIC társulásokban történő magyar részvétel és partneri
közreműködés támogatása (EITKIC_12)

A pályázat célja, hogy a KIC-ekben való hazai részvételt ösztönözze, elősegítve, hogy a hazai partnerek az egyes KIC-ek működési struktúrájában a lehető legmagasabb szintű pozíciót érjék el. A pályázat ennek érdekében olyan, a KIC-ek tevékenységéhez kapcsolódó K+F projektek Magyarországon megvalósuló feladataihoz nyújt támogatást, amelyeket az EIT pályázatán sikeresen szerepelt KIC-ek magyar résztvevői, vagy a KIC-ek létrehozását követően a Társulásokkal K+F együttműködést folytató hazai kutatóhelyek folytatnak.

Érdemben még a B alapprogram pályázható.