Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Doktoranduszok és doktorjelöltek számára kiírt pályázato

  • Az Apáczai Csere János Doktorandusz Ösztöndíj pályázat célja a kiemelkedő tudományos eredményeket felmutató doktoranduszok kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása, amelynek eredménye magas színvonalú, figyelemre méltó publikáció, egyéb – az adott tudományágban releváns – tudományos, műszaki vagy művészi alkotás, valamint a doktori disszertáció megfelelő előkészítése, megalapozása. Jelen pályázati felhívás keretében várhatóan 100-120 ösztöndíjra pályázó részesülhet támogatásban. Az ösztöndíj havi összege: 150 000 Ft.
  • A Jedlik Ányos Doktorjelölti Ösztöndíj pályázat célja a fiatal, tehetséges doktorjelöltek anyagi és szakmai támogatása, a kiemelkedő kutatási, fejlesztési teljesítmény ösztönzése és elismerése, valamint a tudományos utánpótlás képzésének és biztosításának elősegítése. Jelen pályázati felhívás keretében várhatóan 50-90 ösztöndíjra pályázó részesülhet támogatásban. Az ösztöndíj havi összege: 200 000 Ft.

A meghirdetett ösztöndíjpályázatok részletei és a pályázati dokumentációk a következő linken találhatóak: Ösztöndíj-felhívások