Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Nyári gyakorlat!

Kedves Hallgatók! Felhívom a figyelmeteket, hogy a nyári gyakorlatokra való jelentkezések határideje lejárt! A Tanszék kérése, hogy akinek aktuális bármelyik szakmai gyakorlat (2 hetes természetvédelmi, vagy a 6 hetes környezettechnológiai), az minél előbb (e héten!) adja le jelentkezését a titkárságon, különben a félévét nem tudjuk elfogadni! Jelentkezési lap letölthető a witch szerverről! További információk a titkárságon!

Nyári gyakorlat!

Kedves Hallgatók!

Felhívom a figyelmeteket, hogy a nyári gyakorlatokra való jelentkezések határideje lejárt! A Tanszék kérése, hogy akinek aktuális bármelyik szakmai gyakorlat (2 hetes természetvédelmi, vagy a 6 hetes környezettechnológiai), az minél előbb (e héten!) adja le jelentkezését a titkárságon, különben a félévét nem tudjuk elfogadni! Jelentkezési lap letölthető a witch szerverről!

További információk a titkárságon!

Tanácsadó mérnök

A WAGO Hungária Kft a németországi WAGO Kontakttechnik GmbH & Co. K.G.
magyarországi leányvállalata.
A WAGO cég a rugós csatlakozástechnika úttörő fejlesztője és innovatív
automatizálási termékek gyártója. A teljes egészében családi tulajdonú céget a
piacvezető megoldások, megbízhatóság, biztos anyagi háttér jellemzik.

Innovációs Nap

Tisztelt Kutató Kolléga!

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén ismét, 2012. május 22-én kerül megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem Innovációs Nap, 2012. A rendezvény helyszíne a Dél-dunántúli Regionális Tudásközpont lesz. Házigazda a PTE Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központja, mely szervezet célja, hogy hatékonyan elősegítse az egyetemi tudásbázis bekapcsolódását az innovációs folyamatokba.

Idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a felsőoktatásban

TÁMOP 4.1.2.D-12/1/KONVIdegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a felsőoktatásban című pályázat célja a szaknyelvi képzés, és a felsőoktatási intézmények idegen nyelvi oktatásának komplex fejlesztése, annak munkaerő-piaci elvárásokhoz való igazítása, valamint a felsőoktatási hallgatók piacképes nyelvtudásához és nyelvi bizonyítványhoz való juttatása. A konstrukció lehetőséget nyújthat a nyelvi oktatás fejlesztéséhez kapcsolódó pilot képzések indítására is.

TÁMOP-2.4 .5.-12/3 A munka és a magánélet összehangolását segítő helyi kezdeményezések. A rugalmasságot növelő helyi innovatív kezdeményezések

A projekt célcsoportja, adott településen, kistérségben élő lakosok és ingázók. Fő tevékenységek, előkészítés (szükséglet- igényfelmérés), helyi szövetségek, együttműködések kialakítása, intézmények működésének összehangolása, új típusú munkakörök kidolgozása, nyitva-tartási és ügyintézési idők racionalizálása, sorbanállás csökkentése, felhasználóbarát szolgáltatásnyújtás, felhasználó és családbarát hivatalok kialakítása, felhasználóbarát települési környezet fejlesztése, közlekedés összehangolása a munkaidővel/ tanulással, alternatív közlekedési lehetőségek feltárása.