Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Madách Imre tér hallgatói tervpályázat

A Városépítészetért Alapítvány, és Budapest Főváros VII. kerületErzsébetváros Önkormányzata hallgatói pályázatot hirdet a Budapest VII. kerület, Madách Imre térés Madách Imre út rendezésére.

Váltsd valóra…PTE Karrier Börze 2012

Idén tavasszal is megrendezésre kerül a Pécsi Tudományegyetemen a karriertervezés, álláskeresés témájára fókuszáló Karrier Börze. A felkészítő programokat és a munkáltatók-álláskeresők személyes találkozásának lehetőségét összevontan, egy helyszínre és időpontra koncentráljuk, 2012. április 25-re, az Egyetem Ifjúság úti campusának aulájába.

FP7 keretprogramhoz kapcsolódó támogatások

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap kezelőjeként új innovációs pályázati felhívásokat hirdet az Új Széchenyi Terv keretében. Az első körben öt pályázati konstrukció jelenik meg, összesen 13,4 milliárd forint keretösszeggel.

EU_KP_12 Ösztönzés EU-s kezdeményezésekben való magyar részvételre

A támogatás célja:

Ösztönzés az EU7. Kutatási- Technológiafejlesztési és Demonstrációs keretprogramjában (FP7) és egyéb közös EU-s kezdeményezésekben (Versenyképességi és Innovációs, Article 185, JPI, JTI, Era-net, Era-net+) való magyar részvétel támogatása, új projektek előkészítése, nyertes EU-s kezdeményezés esetén pedig a szerződéskötés előkészítése. Gazdasági társaság önállóan is pályázahat. Piacbefolyásoló tevékenységet nem végző költségvetési szerv vagy intézménye, mely mely az FP 7 programban már koordinátor vagy projektpartner, vagy mobilitási program fogadóintézményi pályázatain koordinátor, vagy koordinációs és támogatási akciókban koordinátor szintén pályázhat, de kizárólag a benyújtott FP7 programhoz kapcsolódóan.

ERNYO_12 K+F+I ernyőprojektek támogatása

Ernyőprojekt: több projekt halmaza. Kizárólag új projektekre, melynek keretében a.) új tudományos és / vagy műszaki eredmények, szellemi alkotások születhetnek, b) új K+F munkahelyek jöhetnek létre. Támogatás a megvalósítási időszak alatt végzett K+F+I tevékenységgel arányosan. Kötelező vállalás: vagy: K+ F létszám szintentartás, vagy K+F ráfordítások szintjének megőrzése, vagy K+F tev. üzleti hasznosíthatósága (következő két év üzleti árbevételével mérik)

ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT JAPÁNBA A KANSAI GAIDAI UNIVERSITY-RE

A Kansai Gaidai University-vel kötött szerződés értelmében a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központja (PTE ÁOK NOK) tanulmányi pályázatot hirdet a 2013-as évre (2013. januárjától decemberig) 1 hallgató részére.

Működési célú pályázat civil szervezeteknek

A Wekerle Sándor Alapkezelő pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására. A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásánaksegítését szolgálja. A pályázat célja a civil szervezetek működéséhez való hozzájárulás. 

EUREKA pályázati program indul április közepén

EUREKA_HU_12, Az EUREKA programban való magyar szereplés támogatására c. pályázat célja:

1.) magyar vállalatok piacképességének növelése, magyar szerepvállalás erősítése a nemzetközi színtéren,

2.)a K+ F és a vállalkozói szféra együttműködésének támogatása innovatív piacközeli projektek támogatásával, amely révén prototípus vagy új termék, technológia kifejlesztésére kerül sor

3.) nemzetközi K+F projektekben való hazai hasznosulásának erősítése.

Iparági korlátozás nincs, a pályázatok beadás április 15- május 15 között lehetséges. Felsőoktatási intézmény - kutatóhely csak vállalkozásokkal konzorciumban pályázhat.

Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja

TÁMOP 4.2.3. _12/1 KNOV  Tudományoseredmények elismerése és disszeminációja pályázat fő célja:

1. a hazai felsőoktatás és a magyar tudomány eredményeinek megismertetése, elismerése és társadalmi elfogadottságának növelése, a kutatók, a tudományos iskolák, műhelyek nemzetközi elismertségének elősegítése,

2. a tudományos utánpótlás biztosításának elősegítése a tudomány és a kutatói életforma népszerűsítése által.