Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Fulbright oktatói ösztöndíjak

Azon oktatóknak, akik amerikai egyetemen vagy főiskolán szeretnének tanítani. Pályázni bármely tudományterületen lehet, a magyar tanulmányok (Hungarian Studies) körébe tartozó témakörök előnyt élveznek. Az ösztöndíjak időtartama egy vagy két egyetemi félév. Szakmai meghívólevél a sikeres pályázat előfeltétele.

Marie Curie kutatói ösztöndíjak

Megjelentek az egyéni karrierfejlesztést segítő Marie Curie ösztöndíjak.

MARIE CURIE INTRA-EUROPEAN FELLOWSHIPS FOR CAREER DEVELOPMENT (IEF)

Erasmus felhívás oktatók részére

A PTE Pollack Mihály Műszaki Kara pályázatot hirdet OKTATÓK részére LLP/ERASMUS oktatói ösztöndíj elnyerésére a 2011-2012-es tanévre.

Doktori és posztdoktori ösztöndíjak Franciaországban

A francia atomenergia ügynökség (Commissariat a l’Énergie Atomique, CEA, www.cea.fr) a legjelentősebb francia kutatóintézet az atomenergiával és a hozzá kapcsolódó gyógyászati és élettudományi kutatásokkal foglalkozó intézmények között, közel 16 ezer főt foglalkoztatva, évente 3,3 MD eurós költségvetéssel.

Japán kutatói ösztöndíj

A Matsumae International Foundation 3-6 hónapos kutatói ösztöndíjat hirdetett meg 50 év alatti, doktori fokozattal rendelkező kutatók részére elsősorban természettudományos, mérnöki és orvosi területen a 2012-es évre.

Fenntartható életmódot ösztönző kampányok szervezése (felfüggesztve)

Az Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Program keretein belül megjelentek "A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok - szemléletformálás, informálás, képzés" és "A fenntarthatóbb életmódot és a fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek" c. pályázati felhívások.

Felsőoktatási Minőségi Díj

A nemzeti erőforrás miniszter pályázatot hirdet a 2011. évi Felsőoktatási Minőségi Díj elnyerésére.

Kétoldalú TéT 2010-2012

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal kétoldalú kormányközi tudományos és technológiai együttműködés keretében, a természet-, az orvos-, a mezőgazdasági és a műszaki tudományok területén pályázatot hirdet.

Fulbright hallgatói ösztöndíjak

Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni (és/vagy PhD hallgatóként kutatni).

Fiatalok Lendületben Program

Pályázható a Fiatalok Lendületben Program idei pályázati felhívása. Az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az Európai Unió tagállamainak megállapodása értelmében létrejött Youth in Action - Fiatalok Lendületben Program célja nemformális nevelési programok támogatása a fiatalok számára.