Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Tájékoztató a Pollack Expo-n történő hallgatói részvételről

A Pollack Expo szakkiállítás idén március 1-2-án kerül megrendezésre az Expo Center Pécs területén. A kiállítás ideje alatt kihelyezett oktatás lesz.

Tisztelt nappali tagozatos Hallgatóink!

Az előzetes egyeztetések, oktatóink tájékoztatója, a HÖK illetve honlapunk révén minden bizonnyal már értesültek a 2012. március 1-2-án, az Expo Center Pécs területén megrendezésre kerülő POLLACK EXPO-ról, a két kihelyezett oktatási napról. A rendezvény előadások, kiállítások, állásbörze formájában karunk tradicionális szaknapjait hivatott egységbe foglalni, korunk műszaki szakterületeinek összefonódását jelképezve. A http://www.pollackexpo.hu/ honlapon (Letöltések címszó alatt), illetve a tanszékekre eljuttatott programfüzetben mindenki megtalálja a rendezvény részletes szakmai programját, s egyéb tudnivalókat.

Szakvezetőink, tanszékeink a hallgatók számára előkészítik az EXPO-n való részvételt, hogy a jelenlét ne csak formális legyen, hanem hasznosítható szakmai tudás megszerzésére nyújtson ellenőrizhető lehetőséget. A hallgatók informálását tanszéki ill. az etr-es hirdetőtáblán, vagy email útján legkésőbb keddig biztosítják a szakfelelősök ill. a tanszékek.

  • A 2.-5. éves hallgatóknak ezen a 2 napon az EXPO-n jelen kell lenniük.
  • Az előadások közül a szakok kiírása szerint javasoltakat kell mindenkinek meghallgatni.
  • Az oktatók egyes témákhoz, kiállításokhoz kapcsolódóan feladatokat is adhatnak, ezt az órákon, külön hirdetményben, vagy a tantárgyi tematikában teszik közzé.
  • Az 1. éves hallgatók részére min. 1/2 napos (célszerűen a pénteki napon) jelenlétet javaslunk, ezt a szakfelelősök az órarend függvényében maguk határozzák meg és ismertetik a döntésüket a hallgatókkal és az érintett oktatókkal.
  • Az előadások látogatását ellenőrizzük: pl. az előadások végeztével, az előadás címét tartalmazó lepecsételt kártyát osztanak ki a felsőbb évfolyamosok, amelyeket a Pollack Expo-t követő héten a tanszéken a hallgatóknak le kell adni. AZ oktatók feladatot is adhatnak a kiállításhoz, előadásokhoz kapcsolódóan, ami a tantárgyi teljesítésekbe beszámít. Ezzel ismerjük el a Pollack Expo látogatását, mint szakmai teljesítményt.
  • A hallgatók egy része szervezőként is közreműködik az előkészítésben, lebonyolításban, erről a rendezvényszervezők kiállítják az igazolást.
  • Javasoltuk a szakokat gesztorálló tanszékek hirdetőjén a „………...szak számára különösen ajánlott előadás” aláíró listájának kifüggesztését, ahol a hallgatók előre jelentkezhetnek.
  • A http://www.pollackexpo.hu/ honlapon (Letöltések címszó alatt), illetve a tanszékekre eljuttatott programfüzetben mindenki megtalálja a rendezvény részletes szakmai programját.
  • A hallgatók és oktatók lejutását idén is különjáratú autóbuszoksegítik. A menetrendről jövő héten az aulában vetített információs blokk tájékoztatja majd a hallgatókat.

A levelező tagozat hallgatóinak a konzultációk kis száma miatt rendes oktatás lesz, de a szak ill. a tanszék indokolt esetben szervezhet itt is kihelyezett órát. Ebben az esetben a szakok hirdetésben tájékoztatják hallgatóikat.

Bízunk benne, hogy az EXPO-n való részvétel mindenkinek hasznos és érdekes lesz.

Üdvözlettel:

Dr. Szabó Éva                                               Kvasznicza Zoltán

dékánhelyettes                                             kari igazgató