Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

15/20 - Építészeti tárlat

A jubileumi rendezvénysorozathoz kapcsolódva kerül megrendezésre a “20/15” építészeti tárlat. A zsűrizett kiállítás keretében egyrészt a PTE Műszaki Karának Építész Intézetében végzett sok száz egykori hallgató válogatott munkáit, a pécsi építész képzés által „kitermelt” tehetségek legjobbjait vonultatjuk fel, hiszen ha körbenézünk ebben a körben számos Pro Architectura, Junior Príma, és további díjakkal elismert alumni egyetemi polgárt találunk, akikre joggal lehetünk  büszkék. Másrészt a kiállítás hivatott az Építész Intézet jelenlegi profilját, a ’Pécsi Iskola’ fiatal, szakmagyakorló oktatóinak munkásságát a nagyközönség elé tárni. Az életpályasikereket, elkészült mérnöki, művészi alkotásokat, elért eredményeket felsorakoztató kiállítási anyagot hazai és nemzetközi szakemberekből álló kurátori bizottsága állítja össze.

PTE MIK ÉPÍTÉSZ SZAKMAI INTÉZET
pályázati felhívása volt diákjai számára

Kedves Öregdiákunk, kedves Alumni!

Intézményünk több fontos mérföldkőhöz érkezett 2019-ben. Idén ünnepeljük építész egyetemi szintű képzésünk alapításának 20., Breuer Marcell nevével fémjelzett Doktori Iskolánk 15. évfordulóját.
A jubileumi rendezvénysorozathoz kapcsolódva egy egyedi kiállítást szervezünk, ahol lehetőséget biztosítunk oktatóink és végzett hallgatóink számára, hogy bemutassák a diplomaszerzést követő életpályasikereket, elkészült, mérnöki, művészi alkotásaikat, elért eredményeiket, munkásságukat. Várjuk mindazok jelentkezését, akik örömmel állítanak ki egy térben volt oktatóikkal, évfolyamtársaikkal.
A kiállítás a „Places and Technolgies 2019” Nemzetközi Konferencia és a „Pécs építészetének 100 éve” szimpózium keretében 2019 május 9-10. között kerül megvalóstíásra. A jelentkezőket a beadás részleteiről értesítjük, a beérkezett anyagok alapján a végleges kiállítási anyagot a kiállítás hazai és nemzetközi szakemberekből álló kurátori bizottsága állítja össze. A rendezvénysorozat programjáról részleteiről hamarosan tájékoztatást adunk.
Szeretnénk, ha minél több volt hallgatónk értesülne a felhívásról, ezért kérjük terjesszétek, osszátok meg a felhívást ismerőseitek között. Köszönjük!

Nevezési határidő: 2019. április 5. 16:00

Jelentkezz Te is!


A beadandó munkarészeket egy fájlba tömörítve (zip/rar) kérjük feltölteni

Beadandó munkarészek:
A beadott munkákat dokumentáló fotók, lehetőleg négyzetes formátumban, 2000x2000px 300dpi
a pályázó portréja, szintén négyzetes 1000x1000px 300dpi
A pályázati adatlap az alábbi információkkal (docx):
A pályázó neve, születési éve és helye, diplomaszerzés v. fokozatszerzés éve, cégének vagy munkahelyének neve és címe.
A pályamű (pl. épület, építmény, köztér, hely, tárgy, bútor, innováció, stb.) neve, helyszíne, a tervezés és a megvalósítás éve, a munkatársak nevei.
A pályamű magyar és angol nyelven megfogalmazott  leírása Max. 2x1500 karakter  (docx)
Magyar és angol nyelven megfogalmazott építészeti hitvallás is benyújtandó, össz. Max. 2x1500 karakter  (docx)


Kérdések, és az ezekre adott válaszok módja:
A pályázók kérdéseiket a betty.zoltan@mik.pte.hu email-címen tudják feltenni, a válaszokat pedig összegyűjtve az összes regisztrált pályázónak megküldjük

Kiállítóink