Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Barry Hilary Valentine Topping

Prof. Barry Hilary Valentine Topping 2010. november 4-től a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karának tiszteletbeli doktora.
Jelenleg a Computational Technology Solution cég igazgatója, az edinburgh-i Heriot-Watt Egyetem emeritus professzora.

Topping professzor több, mint 200 publikációt írt vagy szerkesztett az informatika és a számítási módszerek mérnöki tudományokbeli alkalmazásáról. Szakmai tanácsadó volt számos kormányzati és ipari projektben. Előadásokat tartott Európa számos országában, Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban.

1990-ben elnyerte az Építőmérnöki Intézet Telfor prémium díját. 2001-ben az amerikai Építőmérnökök Társasága Prof. Topping-nek adta a legjobb cikk díját. Jelenleg az „Advances in Engineering Software” és a „Computers & Structures” nemzetközi magazinok társszerkesztője. Topping professzor az elmúlt több, mint 25 évben különféle mérnöki konferenciákat szervezett évente.

Topping professzor rendszeresen ellátogatott a Pollack Mihály Mérnöki Karra az elmúlt 6 évben és aktívan részt vett a kar tudományos életében. A karon megalapította a PhD könyvtárat. Részt vett a karon évente megrendezésre kerülő PhD & DLA szimpóziumon, és hozzájárult a doktoranduszok felkészítéséhez. Rendszeresen tart előadásokat a kar „Nagyteljesítményű számítások a mérnöki tudományokban” PhD kurzusán. A karon tartott első, nemzetközi „Párhuzamos, elosztott és grid mérnöki számítási módszerek” konferencia szervezésében is részt vett.