Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Építészmérnöki osztatlan

10 félév

"Csak azok igazolhatják a hagyomány létezését és életerős voltát, akik a jövő felé fordulnak ... ma létfontosságú feladatunk az olyan alkotás, amely egy időben fogja fel a múltat és a jövendőt." (Kenzo Tange) Ha nálunk tanulsz, megszerezheted azt a tudást, melynek segítségével a jövőnek szóló épületeket tervezheted. 

"Az építészet térbe emelt korakarat." (Mies van der Rohe) Válaszd a Pollack építész osztatlan mester képzését, hogy részese lehess a téged körülvevő épített környezet formálásának. 

"Az isten a részletekben lakik" (Mies van der Rohe) A megszerzett építészeti ismereteiddel nem okoz majd gondot egy-egy épület komplex megtervezése sem.

A képzés célja

A képzés célja olyan építészek képzése, akik képesek arra, hogy ellássák a település és területrendezés, általában az épített környezet alakításának valamennyi építészeti és építési feladatát, ezen belül elvégezzék épületek, épületegyüttesek építészeti- és szerkezettervezési feladatait, megtervezzék, megszervezzék, irányítsák és ellenőrizzék ezek építését, épületfenntartási és – felújítási feladatokat végezzenek, műemlékvédelmi feladatokat lássanak el, képzettségüknek megfelelő elméleti, tudományos és oktatási tevékenységet folytassanak, ellássák szakterületükön az építésigazgatási és hatósági munkák irányítását, továbbá alkalmasak legyenek tanulmányaik PhD vagy DLA képzés keretében való folytatására.

A pécsi képzés különlegessége

… egyetemváros, diákváros, építészet ma, népi építészeti felmérő tábor, pollack expo, pécsi építészeti hallgatói triennále, international phd & dla symposium, hazai és nemzetközi konferenciák, energiadesign, műhelyképzés, szakorientált, pollack summer specials, workshop, műszaki könyvtár, égervölgy, építész jamboree, gólyabál, szakest, foci hb, borutca, sétatér, papucs, sufni, nappali, pollack rekonstrukció, pollack kolesz, pollack café …

Ez mind rád vár, ha a pécsi, nemzetközi trendekre is figyelő képzést választod.

A szakképzettség megnevezése az oklevélben

Okleveles építészmérnök (Architect)

Amennyiben a képzéssel kapcsolatban kérdésed van

Építész Szakmai Intézet

Dr. HEIDECKER Adél
Vizuális Ismeretek Tanszék
operatív szakfelelős
heidecker@mik.pte.hu


Kapcsolódó tartalmak