Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

MIK – PARTNERS’ Szakmai Nap 2018

Időpont:

A MIK – PARTNERS’ Szakmai Nap 2018 célja a PTE Műszaki és Informatikai Kar és kiterjedt Partnerhálózatnak együttműködéséből származó eredmények bemutatása úgy az oktatás, mint a kutatás-fejlesztés és az ipari innovációs tudástranszfer területén.

A program a PTE Műszaki és Informatikai Karának és Szakmai Partnerhálózatának kapcsolati erősítésén túl, elősegíti a hálózatban résztvevők egymás közötti innovatív együttműködési rendszerét, egyetemi közegbe szervezi a szakemberképzés kihívásait, pályázati aktivitását és kihangsúlyozza a hallgatóink gyakorlatorientált képzésének, felkészülésének fontosságát a munkaerőpiaci elvárásokra! Hallgatóinknak lehetőséget biztosít a Partnerek tevékenységének megismerésére.

A MIK – PARTNERS’ Szakmai Nap 2018 egy időben és egy helyen ötvözi a különböző mérnök szakmai területek innovációs tudáskompetenciáit, a gyakorlatorientált felsőoktatás kutatási eredményeit és a mérnökséget képviselő Kamarai szervezetek (BMMK, PBKIK, DDÉK) érdekképviseleti fórumát.

A programhoz társul a Baranya Megyei Mérnök Kamara – Mérnök Nap 2018 rendezvénye, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara – Young Spirit 2018 rendezvényének műszaki diszciplínákat képviselő szekciója, a Dél-Dunántúli Építész Kamara - Építész Továbbképzése, valamint a PTE Innovációs Kiállítása. 

Célunk a magas színvonalú és kiterjedt partnerhálózat továbbfejlesztése a mérnöki diszciplínák K+F+I tevékenységeinek országos és nemzetközi szintű képviselete, úgy az oktatás, mint a kutatás és a céges együttműködések területén.

Kapcsolódó tartalmak