Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Pécsi Tanuló Fesztivál

Időpont:

Helyszín: Pécs - Szent István tér, Széchenyi tér, Civil Közösségek Háza

Az UNESCO Global Learning City programhoz kapcsolódó Tanuló Fesztivál rendezvényen karunk is részt vesz. Öt programelemünk bármely korosztály számára látogatható.

A következő témákkal várunk mindenkit:

 • „Képzelet és valóság!”
  A legjobb hallgatói munkákból válogatott kiállítás lefedi a képzőművészeti művésztelepen készült munkákat, gipszszobor kompozíciókat, valamint a „Képzelt világkiállítás” projekt hallagatói munkáit, melyek elképzelt országok és városok pavilonjait mutatják be.
 • "Tervezd meg a saját házad, építsd fel a városod!"
  Építészeti workshop bármely korosztálynak. Makettkészítésre hívjuk a közönséget! Tervezzük meg közösen a házunkat, belső tereket, udvarokat, utcákat és folyamatos terjeszkedéssel egy egész várost
 • „Megújuló energiák mindennapi használatban”
  Hétköznapjaink megszokott tevékenységeihez általában áramot használunk, ami hálózaton keresztül rendelkezésre áll. Ez nagyon kényelmes, de mi történik, ha áramszünet van? Most megmutatjuk, hogy milyen egyszerű a megújuló energiákkal áramot vagy más energiát termelni.
 • „Nyissa ki a szemét, ez nem mind szemét!”
  Háztartási hulladékaink akár alapanyagként is szolgálhatnak, egy részükből újabb használati tárgyak készíthetők. A látogatók részt vehetnek ezek készítésben.
 • „Sétálj az építészeti örökségek városában!”
  Vezetett építészettörténeti séták a Pécs városában.
  A tematizált séták bemutatják a város fontos építészettörténeti épületeit. A PTE Műszaki és Informatikai Kar hallgatói vezetik körben a közönséget a kiemelt helyszíneken.