Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Prezentációs napok a PTE Műszaki és Informatikai Karán

Időpont:

A Kar történetében először 2018 februárjában nyugat-európai minta alapján szervezett Prezentációs Nappal indult a 2017/2018-as tanév második szemesztere az építészképzésben. 

A Műszaki és Informatikai Kar vezetése a rendezvény nagy sikerén felbuzdulva részint hagyománnyá tette az eseményt, részint pedig kiterjesztette a Kar összes szakmai Intézetére. Így a 2018/2019-es tanév prezentációs napjain a Kar összes szakmai Intézete képviselteti magát és hallgatóit.

2018. szeptember 21
Építész Szakmai Intézet
2018. szeptember 28.
Informatika és Villamos Intézet
2018. október 5. 
Mérnöki és Smart Technológiák Intézet

Prezentációs nap – ÉPÍTÉSZ SZAKMAI INTÉZET
Időpont: 2018.09.21. 13:30 - 20:00 

Az esemény alkalmat ad arra, hogy az előző szemeszter legjobb hallgatói munkái publicitást kapjanak a szak összes hallgatója és oktatója jelenlétében, alapvetően azzal a céllal, hogy láthatóvá váljanak az építészműhelyek eredményei, illetve komoly motivációval kezdődjék a szemeszter, mind a hallgatói, mind pedig oktatói részről.

Szintén a Prezentációs Nap során kerül sor a következő szemeszter feladatainak, terveinek és lehetőségeinek ismertetésére, köztük a pályázatok, tervezett workshopok, nyári művésztelepek előzeteseivel.

A Prezentációs nap előadásait az előző szemeszter munkáiból válogatott háttér kiállítások kísérik.

A Prezentációs Nap záróeseménye egy SZAKMAI KEREKASZTAL. A kerek asztal beszélgetés meghívottjai a Dél-Dunántúli Építőipari Klaszter cégcsoportjának tagjai, a Baranya Megyei Mérnök Kamara elnöke és a Dél-Dunántúli Építész Kamara titkára. A kerekasztal beszélgetés során az építőipar jövője, az építőipar különböző területein való szakmagyakorlás lehetőségei lesz a téma. 

Az Építész Szakmai Intézetet Dr. Veres Gábor, tanszékvezető képviseli, a beszélgetés moderátora Dr. Kondor Tamás, stratégiai dékán helyettes.

Prezentációs nap – INFORMATIKA ÉS VILLAMOS INTÉZET

Az Építész Prezentációs Nap után bemutatkozik az Informatika és Villamos Intézet.

Lehetőség nyílik olyan tudományos előadások meghallgatására, melyekre a tanórák ideje és kötöttsége nem ad lehetőséget. Érdekes és informatív prezentációk mellett a hallgatói sikerek kerülnek előtérbe. A mérnökinformatikus és villamosmérnök hallgatók betekintést kapnak a diplomántúli lehetőségekről itt végzett, karriert befutott alumni hallgatóktól.


Kapcsolódó tartalmak