Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Jutalmazzuk a kiválóságot! Jutalmazzuk a női kiválóságot!

 A PTE Műszaki és Informatikai Kara kiemelt figyelmet fordít a legkiválóbbak elismerésére, ezért a 2015. évben a Baranya Megyei Mérnök Kamarával közösen alapított ösztöndíjprogram az idei évben is folytatódik, továbbá kiegészül a női kiválóság kiemelt támogatásával.

A Kar támogató partnereinek jóvoltából az eddigi években számos hallgató részesülhetett kiválósági ösztöndíjban, akiknek eredményeiről az alábbi linken található bővebb információ: https://felvi.mik.pte.hu/kar-altal-alapitott-osztondijak

A 2019/2020-as tanév első félévében (szeptembertől a következő év januárig) minden BSc és BA alapszakon, az építészmérnöki, építőmérnöki, építőművészet, gépészmérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, környezetmérnöki, mérnökinformatikus, villamosmérnöki, és építészmérnöki osztatlan alapszakokon a legmagasabb ponttal felvételt nyert hallgatónak, illetve legmagasabb pontszámot elért női hallgatónak kiválósági ösztöndíjat adunk. Az ösztöndíj összege 100 000 forint.

Letölthető pályázati dokumentumok a „Jutalmazzuk a kiválóságot! PTE MIK” programban:

Az ösztöndíj kifizetése az EFOP-3.4.4-16; "A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a Pécsi Tudományegyetemen" című pályázat finanszírozásában valósul meg.

Letölthető pályázati dokumentumok a „Jutalmazzuk a női kiválóságot! PTE MIK” programban:

A női kiválóság támogatása az EFOP-3.4.3-16-2016-00005, „Korszerű egyetem a modern városban: Értékközpontúság, nyitottság és befogadó szemlélet egy 21. századi felsőoktatási modellben” című pályázat finanszírozásában valósul meg.