Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

MIK PARTNERS Szakmai Nap


Honlap: https://partners.mik.pte.hu/2022. október 20. MIK PARTNERS Szakmai Nap és a Baranyai Megyei Mérnöki Kamara 25. Jubileumi Mérnöknap

Rendezvényünk célja a PTE Műszaki és Informatikai Kar és kiterjedt Partnerhálózatnak együttműködéséből származó eredmények bemutatása úgy az oktatás, mint a kutatás-fejlesztés és az ipari innovációs tudástranszfer területén. A program a PTE Műszaki és Informatikai Karának és Szakmai Partnerhálózatának kapcsolati erősítésén túl, elősegíti a hálózatban résztvevők egymás közötti innovatív együttműködési rendszerét, egyetemi közegbe szervezi a szakemberképzés kihívásait, pályázati aktivitását és kihangsúlyozza a hallgatóink gyakorlatorientált képzésének, felkészülésének fontosságát a munkaerőpiaci elvárásokra! Hallgatóinknak lehetőséget biztosít a partnerek tevékenységének megismerésére. Egy időben és egy helyen ötvözi a különböző mérnök szakmai területek innovációs tudáskompetenciáit, a gyakorlatorientált felsőoktatás kutatási eredményeit és a mérnökséget képviselő Kamarai szervezetek (BMMK, PBKIK, DDÉK) érdekképviseleti fórumát.Az idei MIK PARTNERS Szakmai Nap a Baranya Megyei Mérnöki Kamarával közösen kerül megrendezésre. A konferencia idén a CLEANTECH – „Tiszta technológiák a fenntarthatóság jegyében” téma köré szerveződik.  A rendezvény délelőtti programja plenáris ülésekből, míg a délutáni programja szekciók szerinti előadásokból fog állni. Kamarai tagok számára a rendezvény egyes szekcióinak előadásai továbbképzésként is elfogadásra kerül.

A rendezvény helyszíne a PTE MIK előadótermei, ahová nemcsak a szakmai partnereinket, hanem a kamarai tagokat és a karunk oktatóit, hallgatóit is sok szeretettel várjuk.