Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Prograce 2022

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar, valamint a Neumann János Számítógéptudományi Társaság közös szervezésében valósul meg évente a Prograce programozói verseny.

 

Olyan program ez, ahol középiskolások és már informatikus egyetemi hallgatók közösen indulhatnak, és amit a piaci szereplők is mindig figyelemmel kísérnek, keresve a leendő munkavállalóikat.

A legutóbbi, decemberi versenyen egy monokróm LCD kijelzős kézikonzol szimulációját kellett leprogramozni. Olyan játékot kellett fejleszteni, amely a '80-as évek kezdetleges játékkonzolait idézte meg. 


Napjainkban reneszánszát élik a számítástechnika korai időszakának eszközei és alkalmazásai. A retro játékok, csipogó hangok, kezdetleges animációk különleges hangulatot varázsoltak a helyszínre. A résztvevők a programozási tudásukon kívül kreativitásukat is bevethették a programok összeállításához.


Az informatikus hallgatók által készített videó stílusa, szintén a játék retro hangulatát idézi.További információk a verseny honlapján: https://prograce.mik.pte.hu/
Prograce from Ruben Ladányi on Vimeo.