Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

3/3-al felvett, majd leadott tantárgyak

Az alábbi szabály alapján a 3/3-al felvett, majd leadott tantárgyak esetében a tanegység ismételt felvételéért kivetett díjat töröltetni nem áll módunkban.

PTE SZMSZ/ Tanulmányi és Vizsgaszabályzat 42.§ (3) bekezdés:

Ha egy felvett tantervi egység kreditjeit a hallgató nem tudta megszerezni az adott félévben, egy későbbi félévben ugyanazt a tantervi egységet jelen szabályzatban meghatározott keretek között újra felveheti.

Adott tantervi egységet a tanulmányait adott szakon a 2012/2013. tanévet megelőzően megkezdő hallgató a képzése során legfeljebb három alkalommal veheti fel. Adott tantervi egység második és további alkalommal történő felvételéért a hallgató a 2013/2014-es tanév II. félévétől köteles megfizetni a Térítési és Juttatási Szabályzat 1. számú mellékletében meghatározott díjat. Jelen bekezdés rendelkezéseit a vizsgakurzusok felvételére is alkalmazni kell. A kivetések első alkalommal a 2013/2014. tanév II. félévében felvett tantervi egységek alapján készülnek el, függetlenül attól, hogy melyik félévben történt a tantervi egység első felvétele. A KTI a kivetéseket az adott félév szorgalmi időszakának utolsó napjáig készíti el. Az elkészült kivetések fizetési határideje a következő félév bejelentkezési időszakának utolsó napja.