Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

3D virtuális oktatólabor a pécsi egyetem Műszaki és Informatikai Karán

Elsők között oktatnak és tanulnak 3D-s virtuális oktatólaborban a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán – jelentették be a XI. Pollack Expon, a műszaki és informatikai szakma rangos seregszemléjén, Pécsett. A virtuális környezetben végzett oktatás teljes mértékben illeszkedik a digitális kor tanulási-, és oktatási folyamataihoz kidolgozott nemzetközi sztenderdekhez.

Prof. Dr. Baranyi Péter a Széchenyi István Egyetem professzora, a MaxWhere 3D-s Virtuális oktatási keretrendszer fejlesztő csapatának vezetője, az Expohoz kapcsolódó szakmai konferencián adta át a kar képviselőinek azt a táblát, mely az új 3D oktatólabort jelzi a jövőben az intézményben.

A Kar oktatólaborjában a MaxWhere elnevezésű virtuális oktatási keretrendszerben valósítják meg az oktatást. Ez az oktatási környezet illeszkedik a hallgatók digitális életének olyan kedvelt színtereihez, mint a 3D játékok, így megfelelő komfort érzetet biztosít a munkához, segít megfeledkezni az itt folytatott tevékenység munka illetve tanulás jellegéről. Az oktatás során egy virtuális közösségi világ jön létre, amiben a közösségi tér a leglényegesebb szempont.  

A MaxWhere keretrendszer nagy előnye, hogy nem igényel különös erőforrást, emellett az oktatók által korábban készített prezentációk, e-learning anyagok zökkenőmentesen felhasználhatóak benne, és 3D-s modellekkel tudják szemléletesebbé tenni a foglalkozásokat. A virtuális térben a 3D-s megjelenítés újszerű módon segíti az innovatív mérnökképzést.

Részletek a Pollack Exporól: http://www.pollackexpo.hu