Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

A jó tanulást értékelték

2014. szeptember 1-én, a Pollack Tanévnyitó Ünnepélyén a kari vezetés olyan hallgatókat részesített elismerésben, akik versenyeredményeikkel, kutató-fejlesztői tevékenységükkel vagy példamutató tanulmányi eredményükkel öregbítették karunk országos és nemzetközi hírnevét. 

A versenyeredményeik alapján „Arany Egypollackos” Díjat kapott Hegedüs Réka ipari termék- és formatervező, Ilon Ákos villamosmérnök, valamint Khín Tamás és Nagy Bence mérnök informatikus hallgatók. Mindegyikük legalább három nemzetközi vagy hazai versenyen ért el helyezést az előző tanévben.

Az ünnepélyen adták át továbbá annak a tizenöt hallgatónak a köztársasági ösztöndíját, akik tanulmányi eredményük alapján bizonyultak a Pollack legjobbjainak. Az ösztöndíj összege 2014-ben 34000,- Ft, amelyet 10 hónapon keresztül folyósít a hallgatóknak az  Emberi Erőforrás Minisztérium. Idén osztatlan építész, építőmérnök, építőművész, gépészmérnök, környezetmérnök, belsőépítész- és környezettervező művész, szerkezet-építőmérnök, szerkezettervező építészmérnök és tervező építészmérnök szakos hallgatók nyerték el karunkon az ösztöndíjat. 

Díjazott hallgatóinknak gratulálunk, és további sikereket kívánunk!