Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

A Juhász Jenő Szakkollégium nyerte a 2013. évi Katasztrófavédelmi Díj intézményi kategóriáját!

A díjat Petri Endre László, a Juhász Jenő Szakkollégium elnöke vette át 2013. november 7-én a

Nemzeti Közszolgálati Egyetem „A magyar tudomány ünnepe” alkalmából megrendezett ünnepi szenátusi ülésen, Budapesten. 

2012. márciusában a Mandulavirágzási Tudományos Napok előadásaihoz kapcsolódóan Prof. Dr. Mecsi József felkérésére a Juhász Jenő Szakkollégium tagjai Professzor Úr irányítása alapján önálló munkával dolgozták fel a 2010. év október 4-én Ajkán bekövetkezett vörösiszap katasztrófa műszaki hátterének képi, írásos dokumentumait poszterkiállítás formájában.

A Szakkollégium a kiállítást először a PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karán mutatta be 20 db nagy méretű tablón, majd a Miskolci Egyetem meghívására az anyag - további tablókkal kiegészítve - 2012. június 25-30. között kiállításra került a 11th International Symposium of Continuous Surface Mining konferencián, a Miskolci Egyetem aulájában is.

Szakkollégiumunk 2013. szeptemberében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem pályázati felhívása nyomán a kiállítás anyagát alapul véve pályaművet készített a Katasztrófavédelmi Díj elnyerésére. A pályaművet 2013. október 29-én a „Katasztrófavédelmi Díj” Tudományos Konferencián Hoffer Csaba, Szakkollégiumunk építőmérnöki tagozatának tagja mutatta be, melyet a zsűri értékelt.

A Katasztrófavédelmi Díj odaítéléséről a díj alapítói által létrehozott kuratórium hozott döntést, a zsűri javaslata alapján.

Intézményi kategóriában a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Juhász Jenő Szakkollégiuma nyert.

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának főigazgatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, valamint a Somos Alapítvány - a Védelmi és Biztonsági Oktatásért és Kutatásért közhasznú szervezet által adományozott Katasztrófavédelmi díjat Petri Endre László, a Juhász Jenő Szakkollégium elnöke vette át 2013. november 7-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem „A magyar tudomány ünnepe” alkalmából megrendezett ünnepi szenátusi ülésen, Budapesten.

További információk, képek a Szakkollégium weboldalán:

http://jjsz.pte.hu/a-juhasz-jeno-szakkollegium-nyerte-a-2013-evi-katasztrofavedelmi-dij-intezmenyi-kategoriajat