Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

A MAGYAR ÖNTÖZÉSI EGYESÜLET 2018. ÉVI PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

A Magyar Öntözési Egyesület (MÖE) 2017-ben Öntözési Különdíjat alapított a szakoktatás területén elért kimagasló eredmények díjazására. 2018-ban ismét meghirdetjük a pályázati lehetőséget.

Az Öntözési Különdíj alapításának célja, hogy olyan témák kidolgozására ösztönözze a közép- és felsőoktatásban tanuló hallgatókat, amelyek az öntözés elméleti és gyakorlati kérdéseivel, az öntözéstechnikával, tervezéssel, az öntözéses gazdálkodással, az öntözés közgazdasági elemzésével, továbbá az integrált vízgazdálkodás feladataival foglalkoznak. Diplomadolgozatukat, szakdolgozatukat vagy Tudományos Diákköri Dolgozatukat (továbbiakban: TDK), valamint PhD disszertációjukat magas színvonalon, tudományosan kellően megalapozva és a társadalom számára hasznosításra alkalmas módon készítsék el.

Díjazásban részesíthető - tágabb értelemben - az öntözésfejlesztéssel, a vízgazdálkodással és a vízi környezet védelmével foglalkozó, magyar közép- és felsőoktatási intézményben készített, magyar, vagy idegen nyelvű dolgozat, diplomamunka, szakdolgozat, vagy TDK dolgozat, minden másoddiploma elnyerésére készített diplomamunka, szakdolgozat.

A pályázatra a 2017. december 1-től 2018. november 30-ig terjedő időszakban elkészített és megvédett diplomamunka, szakdolgozat, TDK dolgozat nyújtható be az alábbi kategóriákban:

  •  középfokú szakképzés ideje alatt készült dolgozat,
  •  felsőfokú szakképzést (BA) záró dolgozat,
  •  alapképzés (BSc): diplomadolgozat, TDK dolgozat,
  •  mesterképzés (MSc): diplomadolgozat, TDK dolgozat,  szakirányú továbbképzés (szakmérnök képzés): dolgozat,  doktori képzés (PhD): doktori értekezés.

A pályázathoz mellékelni kell:

  •  a dolgozatot elektronikus [word vagy pdf] formában,  a jelentkezési lapot,
  •  az oktatási intézmény nyilatkozatát,
  •  pályamunka egyoldalas tartalmi kivonatát.

A pályázat mellékletei (Jelentkezési lap, Nyilatkozat) az Egyesület honlapjáról (www.moe.hu) tölthető le.

Az Öntözési Különdíj könyvutalvánnyal és oklevéllel jár, kategóriánként 1-1 díj kerül kiosztásra. Egy-egy kategórián belül a második helyezett is díjazható, ebben az esetben a második helyezett szintén könyvutalványt és oklevelet kap.

A nyertes pályázók – tagdíjfizetési kötelezettség nélkül – egy évre elnyerik a Magyar Öntözési Egyesület tagságát, illetve – amennyiben már az Egyesület tagjai voltak – egy évig tagdíjmentességet élveznek.

A pályázat eredményét (szerző, cím, konzulensek, díj) és a díjazott diplomamunkák szerzői munkájuk rövid összefoglalását az Egyesület www.moe.hu honlapján, teszi közzé.

Az Öntözési Különdíj átadása a Magyar Öntözési Egyesület éves konferenciáján történik, amely minden év február hónapjában kerül megrendezésre Budapesten.

Bármilyen további kérdés esetén információt nyújt Kerezsi György (e-mail cím: kerezsi.gyorgy@ovki.naik.hu), az Egyesület titkára.

Kapcsolódó tartalmak