Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

A PTE Alapítvány pályázati felhívása

Pályázati felhívás

A Pécsi Tudományegyetem Alapítvány az alapító okiratában megfogalmazott célkitűzéseknek megfelelően a PTE szakmai tevékenységének fejlesztése és korszerűsítése, valamint a kiemelkedő szakmai eredményeket felmutató oktatók, kutatók, hallgatók és egyetemi munkatársak támogatása céljából a személyi jövedelemadó 1 %-ának felajánlásából és magánszemélyek egyéb adományaiból származó, 2010. évi bevételének felhasználására az alábbi pályázati felhívást teszi közzé.

Pályázati kategóriák

A) „Pécs a kultúra városa": Hallgatói csoportok (min. 20 fő) számára lehetőséget biztosítunk Pécs város kulturális értékeinek megismerésére. (Városismeret, múzeum- és tárlatlátogatások, idegenvezetővel.)   
Az Egyetemmel hallgatói jogviszonyban lévő nappali tagozatos hallgatók csoportjai pályázhatnak.

B) Innovatív és kreatív hallgatói csoportok, szellemi és kulturális műhelyek tevékenységének támogatása. 
Az Egyetemmel hallgatói jogviszonyban lévő nappali tagozatos hallgatók csoportjai pályázhatnak minden olyan szakmai vagy kulturális vonatkozású programmal, rendezvénnyel, amely kellően igazolja a hallgatók újító és ötletes tevékenységeit.

C) Oktatók számára tankönyvek, gyűjtemények elektronikus vagy nyomtatott formában történő kiadásának, szerkesztésének támogatása. 
Pályázni lehet minden olyan már elkészült (de még meg nem jelent), vagy éppen kialakítás alatt álló hagyományos, vagy digitális formában kiadásra kerülő tananyaggal, amely valamely az Egyetemen folyó akkreditált képzés tanrendjéhez és tanulmányi kötelezettségeihez igazodik.

D) Az egyetem nem oktatói állományban lévő munkatársainak szakmai konferenciákon, tanfolyamokon, továbbképzéseken,  tanulmányutakon való részvételének támogatása.
Erre a pontra a Pécsi Tudományegyetemmel - a Klinikai Központot is beleértve - közalkalmazotti jogviszonyban álló, nem oktatói feladatokat ellátó munkavállalók pályázhatnak.

A pályázattal kapcsolatos további információk

Pályázni a letölthető mellékletekben előírt információk megadásával lehet.

Határidők

  • A pályázat beküldési határideje 2011. március 21. hétfő 16 óra. A határidő után érkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni!
  • A pályázatokat az Alapítvány Kuratóriuma bírálja el 2011. március 31. napjáig. Az eredményről értesítést küldünk.
  • A nyertes pályázatok megvalósításának határideje: 2011. szeptember 15.
  • A pénzügyi elszámolás határideje: 2011. szeptember 30.

Sikeres pályázatokat kívánunk!

Dr. Komlósi Sándor s.k.
a Kuratórium elnöke