Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

A PTE MIK díszdoktora a 2014-es év embere Kínában

Professzor Wang Tie karunk díszdoktora és mentora, kiemelkedő eredményt ért el, a 2014-es év emberének válaszották Kínában.

Idén március 29-én tartották a 2014-es kínai Év Tervezője (Chinese Design of the Year) cím átadóját. A kínai alapítású díj a kínai Építésért Felelős Minisztérium Épületdekorációs társulásának szervezésében jött létre. A díjazás célja olyan tervezők jutalmazása, akik a kínai építészet fejlődését támogatják és sikerrel viszik előre. A minden évben esedékes díjátadást nagy médiaérdeklődés veszi körül. Az év tervezőit internetes közönség szavazással választják meg. A szavazást mind Kínában mind Kína határain túlról nagy érdeklődés övezte. A szavazás során több mint 1,000,000 szavazat érkezett be és több mint 4,000,000 megtekintése volt a szavazó oldalnak. Végeredményeként Professzor Wang Tie és 18 másik tervező lett az év építésze 2014-ben Kínában.

Prof. Wang Tie a díjkiosztón összegezte a sikeresen kialakított egyetemi-tervezőirodai együttműködéseket és hangsúlyozta, hogy az egyetemi oktatás és az ipari szféra együttesen tudják formálni, művelni a fiatal kínai tervezők látásmódját; „Mint az év építészei, felelősen és keményen kell dolgoznunk, hogy átfogó oktatási-modelleket hozzunk, létre melyek segítik a kínai építészet fejlődést és fiatal, tehetséges hallgatók előmenetelét.”

Nagy megtiszteltetés Karunk számára, hogy a Pekingi Central Akcademy of Fine Art-s dékánját, Professzor Wang Tie-t Műszaki és Informatikai Kar díszdoktorai között tudhatjuk és a 4x4 workshop keretében együtt működhetünk a sikeres üzetemberrel, egyetemi oktatóval.

 

http://home.163.com/15/0331/14/AM1RE74800104MDU_all.html