Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

A PTE MIK szuperhősökkel és fantázia lényekkel gazdagította a 2018-as Educatio kiállítást

2018. január 18 és 20 között került megrendezésre az Educatio kiállítás, ahol az ország jelentős felsőfokú oktatási intézményei mellett számos cég, illetve kiállító volt jelen.

A Pécsi Tudományegyetem mind a 10 karával képviseltette magát. Érdekes programokkal, játékokkal várta az érdeklődőket, ez alól nem volt kivétel a Műszaki és Informatikai Kar sem. A MIK standjánál 3D figurák emelték a hangulatot, nem csak kicsi Groot jelent meg mosolyt csalva mindenki arcára, de Béla, a sárkány is nagy sikernek örvendhetett, amit az érdeklődők vállukra is felhelyezhettek egy kép erejéig. Ne feledkezzünk meg a PTE 3D projektjeiben futó anatómiai pontosságú csontok nyomtatásáról sem, melyet többek között az ÁOK és a MIK hallgatói szerkesztettek, fejlesztettek. 

Az érdeklődők a 10 féle szakról kaptak információt, emellett a duális képzésről, jelentkezési folyamatáról is tájékozódhattak. 8 fő képviselte a Műszaki Kart az izgalmas, jó hangulatú és lendülettel teli kiállításon. Csütörtök és péntek a csoportos látogatások jegyében telt, így a kísérő oktatók egyaránt tájékozódtak, illetve begyűjtötték a kar kiadványait. "Meglepő, de pozitív tapasztalatként ért minket, hogy a diákokat igenis az információk, az oktatás folyamata, részletei érdekelték az ajándéktárgyak helyett." - mondta a kiállításon részvevő hallgató.

A szombati napon legfőképpen szülőkkel érkeztek a tanulók, ezáltal a felvételi eljárás, az oktatás, szakmai tapasztalatok, a duális lehetőségek és a munkaerő-piaci elhelyezkedés került fókuszba.

Mind a 10 szak iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés. A látogatók tájékoztatást kaptak arról is, hogy a 2018. február 2-án megrendezésre kerülő Nyílt napon még több információval gazdagodhatnak az érdeklődők, láthatják a Campus épületét, tantermeit, laborjait, a hallgatók által készített projektek eredményeit. Fontos az előzetes regisztráció, melyet https://felvi.mik.pte.hu/gyujtooldal/urlap/regisztracio-1/nyiltnap-regisztracio-2018-februar-2 oldalon tehetik meg.