Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

ABB Női mentorprogram műszaki felsőoktatási hallgatóknak

Az ABB Kft. mint Kiíró, „ABB Női mentorprogram” (angolul „Sustainable Talent Program – for women in engineering”) elnevezéssel pályázatot hirdet a műszaki felsőoktatásban tanuló főiskolai / egyetemi női hallgatók számára.

Programunk célja, hogy erősítsük a nők részvételét és növeljük munkavállalási kedvüket a műszaki vonalon, illetve lehetőséget biztosítsunk arra, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

A program során maximum 6 fő női hallgató kerül kiválasztásra. A programban résztvevő hallgató a Kiíró cég vezetői és szakemberei közül saját dedikált mentort kap, akikkel a félév során 5 alkalommal (személyes és/vagy online) konzultáción vehet részt. A nyertesek továbbá betekintést nyerhetnek egy multinacionális cég mindennapjaiba, gyárlátogatáson vehetnek részt, megismerkedhetnek az ABB női vezetőivel, HR szakemberektől személyes és/vagy online konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, vagy akár gyakornokként aktívan részt vehetnek a munkában. Emellett megismerhetik, hogy milyen különböző életpálya modellek léteznek a műszaki területen.


Pályázati és részvételi feltételek


A pályázati dokumentáció

Maximum 2 oldalas önéletrajz (magyar és angol nyelven)

Maximum 1 oldalas motivációs levél – mely tartalmazza, hogy a pályázó miért tartja érdekesnek a programot, milyen előnyöket lát, milyen hosszú távú tervei vannak a műszaki pályán (magyar és angol nyelven)

Részvételi feltételek

Az alábbi feltételeknek megfelelő pályázókat várjuk:

2. és 3. éves BSc, 4., vagy 5. éves MSc női hallgató

Aktív középfokú angol nyelvtudás

Magyarországi aktív hallgatói jogviszony (nappali, esti, levelező, aktív féléves) az alábbi intézmények egyikén:

Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Gépészmérnöki kar

Villamosmérnöki és Informatikai kar

Debreceni Egyetem

Műszaki Kar

Kecskeméti Főiskola

Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai kar

Miskolci Egyetem

Gépészmérnöki és Informatikai Kar

Műszaki Anyagtudományi Kar

Óbudai Egyetem

Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar

Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar

Alba Regia Műszaki Kara

Pannon Egyetem

Mérnöki Kar

Műszaki Informatikai Kar

Pécsi Tudományegyetem

Műszaki és Informatikai Kar

Széchenyi István Egyetem

Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar

Szegedi Tudományegyetem

Mérnöki Kar


Kizáró ok:

A Kiíró a pályázatra azon hallgatók jelentkezését fogadja el, akik a pályázati, és/vagy a nyertes időszakban az ABB versenytársánál szakmai gyakorlatot nem folytatnak és/vagy nem dolgoznak.


Határidő


A pályázás időtartama: 2021. szeptember 24. és 2021. október 31. között. 

A pályázat beadási határideje: 2021. október 31.

A pályázatokat a következő linken keresztül történő jelentkezés formájában várjuk: https://careers.abb/global/en/job/79902505/ABB-N%C5%91i-mentorprogram

A pályázati kiírással kapcsolatos kérdéseket írásban a kornelia.rada@hu.abb.com címen lehet feltenni 2021. október 31ig.  Az email tárgymezőben kérjük feltüntetni: „ABB Női mentorprogram”


A pályázaton nyertes


A kiválasztott női hallgató, 5 hónapon keresztül – 2022 január 1. és 2022 június 30. között – 5 alkalommal részt vehet a pályázati felhívásban részletezett programban, amelynek költségeit (étkezés, gyárlátogatás) Kiíró a nyertes pályázóval aláírásra kerülő szerződésben rögzítettek szerint viseli.

Vállalja, hogy a saját költségén a havonta megrendezésre kerülő konzultációkon részt vesz.

A pályázaton nyertest terhelő kötelezettség(ek) nem teljesítése a mentorprogramból történő kizárást vonhatja maga után.





A pályázatok értékelése


A pályázat érvényességének vizsgálata

Valamennyi beérkező pályázat értékelésre kerül.

 

A pályázat érvénytelen a következő esetekben:

•   A pályázat nem érkezik be a kiírt határidőre.

•   A Pályázó nem felel meg a kiírásban szereplő valamennyi feltételnek.

A pályázat értékelési szempontrendszere:

A beadott pályázatok értékelését az ABB szakemberei végzik a következő szempontok figyelembevételével:

Motiváltság

Szakmai rátermettség

Minimum középfokú aktív angol nyelvtudás megléte (szóban és írásban egyaránt)

Benyújtott pályázat formai áttekinthetősége: szerkezet, design, stílus, nyelvhelyesség

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent korábbi tanulmányi versenyeken elért eredmény, felsőoktatási szakmai tevékenységben való aktív részvétel

A beérkezett pályázatok alapján kiválasztott jelentkezők személyes és/vagy online meghallgatására kerül sor, amely meghallgatáson való részvétel költsége Pályázót terheli.



A kiértékelés határideje és formája


A pályázatokat a fenti szempontok alapján a Kiíró értékeli, és a nyertes pályázó nevét 2021. november 19-ig közzéteszi a www.abb.hu weboldalon, e-mailen is kiértesítve a nyerteseket

A Pályázó a közzétételhez / nyilvánosságra hozatalhoz a pályázata benyújtásával visszavonhatatlanul hozzájárul.

Pályázó a pályázat beadásával hozzájárul ahhoz, hogy a pályázattal (vagy annak egy részével) kapcsolatban korlátozásmentes, térítésmentes felhasználási jogot engedjen a Kiírónak, amelynek eredményeképp megilleti a Kiírót a mű kizárólagos, az Szjt. 17.§-ában meghatározott valamennyi módon történő felhasználás iránti joga bel- és külföldön, magyar és bármely idegen nyelven.

A Kiírót megillető kizárólagos felhasználási jog magában foglalja az Szjt.-ben írt valamennyi felhasználási módot, beleértve ebbe az átdolgozás iránti jogot is és a digitális műfelhasználást is, mely jelenti a művek digitális formában történő tárolását elektronikus eszközön, valamint a számítógépes hálózaton átvitt művek anyagi formában való előállítását is, mint pl. a számítógép merevlemezére történő letöltése, a számítógépi programok futtatása, művek közönséghez közvetítése számítógépes hálózaton keresztül. A Kiíró a pályázati hozzájárulással megszerzett felhasználási jogot minden korlátozástól mentesen (korlátlan alkalom és példányszám vonatkozásában) gyakorolhatja.

Pályázó a pályázat benyújtásával elfogadja, és egyben hozzájárul ahhoz, hogy a pályázaton történő eredményes részvétele esetén a neve, valamint azon oktatási intézmény neve, ahol tanul, a Kiíró honlapján közzétételre kerüljön.

Kiíró fenntartja a jogát annak, hogy a pályázatot bármikor, indokolás nélkül visszavonja, vagy az elbírálási határidőt meghosszabbítsa. A mentorprogram odaítélésnek a joga a Kiíró kizárólagos döntési jogkörébe tartozik, így a Kiíró döntése a Pályázó által nem vitatható, és a kiírói döntés felülvizsgálata semmilyen formában sem kérhető.

Pályázó a pályázat benyújtásával a pályázati feltételeket maradéktalanul tudomásul veszi és egyben elfogadja.




Hozzájárulás


Pályázó a pályázat beadásával hozzájárul ahhoz, hogy a pályázattal (vagy annak egy részével) kapcso-latban korlátozásmentes, térítésmentes felhasználási jogot engedjen a Kiírónak, amelynek eredménye-képp megilleti a Kiírót a mű kizárólagos, az Szjt. 17.§-ában meghatározott valamennyi módon történő felhasználás iránti joga bel- és külföldön, magyar és bármely idegen nyelven.

A Kiírót megillető kizárólagos felhasználási jog magában foglalja az Szjt.-ben írt valamennyi felhaszná-lási módot, beleértve ebbe az átdolgozás iránti jogot is és a digitális műfelhasználást is, mely jelenti a művek digitális formában történő tárolását elektronikus eszközön, valamint a számítógépes hálózaton átvitt művek anyagi formában való előállítását is, mint pl. a számítógép merevlemezére történő letölté-se, a számítógépi programok futtatása, művek közönséghez közvetítése számítógépes hálózaton keresz-tül. A Kiíró a pályázati hozzájárulással megszerzett felhasználási jogot minden korlátozástól mentesen (korlátlan alkalom és példányszám vonatkozásában) gyakorolhatja.

Pályázó a pályázat benyújtásával elfogadja, és egyben hozzájárul ahhoz, hogy a pályázaton történő eredményes részvétele esetén a neve, valamint azon oktatási intézmény neve, ahol tanul, a Kiíró hon-lapján közzétételre kerüljön.

Kiíró fenntartja a jogát annak, hogy a pályázatot bármikor, indokolás nélkül visszavonja, vagy az elbírá-lási határidőt meghosszabbítsa. A mentorprogram odaítélésnek a joga a Kiíró kizárólagos döntési jogkö-rébe tartozik, így a Kiíró döntése a Pályázó által nem vitatható, és a kiírói döntés felülvizsgálata semmi-lyen formában sem kérhető.

Pályázó a pályázat benyújtásával a pályázati feltételeket maradéktalanul tudomásul veszi és egyben elfogadja.




Kapcsolódó tartalmak